În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, reprezen­tanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Covasna au întreprins o nouă serie de controale, parte din ele încheiate cu aplicarea unor sancţiuni.

Astfel, în perioada 26.03 – 02.04.2012, s-a desfăşurat o acţiune tematică de control pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale referitoare la conformitatea, modul de etichetare, prezentare, publicitate şi comercializare a peştelui şi preparatelor din peşte preambalate şi conservelor din peşte. Din totalul celor 10 unităţi controlate, la două dintre acestea s-au constatat abateri de la prevederile legale, motiv pentru care s-au aplicat 2 amenzi contravenţionale în valoare totală de 4000 lei.

În plus, în perioada 26.03. – 10.04.2012 s-a desfăşurat tematica de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea, şi modul de etichetare, prezentare publicitate şi comercializare produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale (carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată şi produse din cacao, tablete şi figurine pe bază de cacao şi grăsimi vegetale, produse de patiserie (cozonac, pască, chec, fursecuri, etc.), vin. În total, s-au controlat 36 unităţi, la 11 dintre acestea constatându-se abateri de la prevederile legale. S-au  aplicat 6 amenzi contravenţionale în valoare totală de 4000 lei şi 6 avertismente.

De asemenea, în conformitate cu programul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor privind tematicile de control pe trimestrul II, în perioada 03.04 – 09.04.2012, s-a desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor textile, dar şi a articolelor de încălţăminte. Nici aici, neregulile nu au lipsit.

În luna aprilie, s-a efectuat şi verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la prestatorii de servicii – transport regim de taximetru. La cele 7 unităţi controlate, nu s-au constatat abateri. Totodată, s-a efectuat verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în unităţile de comercializare legumelor şi fructelor. În total s-au controlat 9 unităţi, la 3 dintre acestea constatându-se abateri de la prevederile legale. S-au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 3000 lei.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail