În prima sa conferinţă de presă de după căderea cabinetului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, pe care a organizat-o vineri, liderul Partidului Social democrat (PSD) Covasna, Horia Grama, a declarat că guvernul Victor Ponta are tot ce-i trebuie pentru a reuşi să scoată ţara la liman şi pentru a face dreptate românilor şi covăs­nenilor „victime ale măsurilor adoptate de Guvernul PDL-UDMR-UNPR”.

Horia Grama a precizat că este absolut sigur că Victor Ponta şi guvernul pe care l-a format va însemna cu totul şi cu totul altceva, atât din punct de vedere al abordării actului de guvernare, cât şi al atitudinii faţă de cetăţeni.

„Este un guvern competent, intransigent, format din spe­cialişti, profesionişti, capabil să-şi asume guvernarea ţării în această perioadă grea pentru România şi pentru români”, a spus preşe­dintele PSD Covasna.

Potrivit acestuia, printre priorităţile guvernului Ponta se numără respectarea legilor ţării, fără excepţii sau scuze, întărirea instituţiilor statului şi a funcţio­nării absolut corecte a acestora, reîntregirea salariilor bugetarilor precum şi restituirea sumelor reţinute fără bază legală pen­sionarilor şi desfăşurarea de alegeri democratice şi corecte.

În opinia liderului PSD,  hotă­rârea de guvern privind înfiinţarea liniei maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş trebuie anulată,  iar UDMR ar trebui să se re­semneze şi să nu mai ameninţe  cu mişcări în stradă.

„Aş vrea să îl întreb eu pe Antal Arpad, nu cumva singurul care s-a jucat cu focul a fost UDMR-ul, când a recurs la şantaj asupra premie­rului Mihai Răzvan Ungureanu,  pentru a-l obliga să adopte o astfel de măsură? Din ceea ce rezultă, în urma moţiunii de cenzură, se pare că ei s-au jucat cu focul. Eu îi sfătuiesc pe reprezentanţii UDMR-ului să îşi asume înfrângerea aceasta, în urma moţiunii de cenzură, şi să nu mai ameninţe cu mişcări de stradă. Pe de altă parte, faptul că această hotărâre de guvern va fi desfinţată, nu înseamnă că linia de predare în limba maghiară, care era la universitate, va fi desfinţată. Noi susţinem respec­tarea autonomiei univer­sitare, însă, în cazul UMF Târgu Mureş, aceasta a fost încălcată“, a  conchis Horia Grama.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail