INFO-TRAFIC » Miercuri după-amiază, la intersecţia  DN 13 E cu str. Mihai Viteazul din localitatea Hăghig, s-a produs un  eveniment rutier cu victimă.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti, la faţa locului, rezultă că P. Laurenţiu, de 41 ani, în timp ce se deplasa pe un motociclu din direcţia Araci către Feldioara, la efectuarea virajului spre dreapta a pierdut controlul asupra autovehiculului şi a intrat cu acesta în şanţul din partea dreaptă a străzii Mihai Viteazul. În urma căzăturii, conducătorul de moped s-a accidentat uşor.

P. Laurenţiu a fost testat cu aparatul alcool-test, rezultatul fiind 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

A refuzat să sufle

Ieri, la doar zece minute după miezul nopţii, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza comunei Ghelinţa, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Tg. Secuiesc au oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în judeţul Prahova. În urma controlului asupra actelor, poliţiştii au constatat că la volan se afla Sz. Lorand, de 32 ani, din comuna Catalina, satul Imeni, care avea halenă alcoolică. La solicitarea agentului de poliţie rutieră să se supună testării cu aparatul etilo-test, bărbatul a refuzat testarea.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Tg. Secuiesc în vederea recoltării probelor biologice, pe care de asemenea le-a refuzat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date proprii, poliţiştii au stabilit că acesta are permisul de conducere reţinut din data de 07.04.2012, pentru săvârşirea unei fapte asemănătoare.

Poliţiştii continuă cercetările  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuz de recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată.

IPJ Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail