După un turneu de 25 de zile în Thailanda, perioadă în care au condus mai multe workshopuri de terapie prin teatru pentru deţinuţi tineri din penitenciare şi au pregătit planurile comune cu Centrul de Teatru de la Moradokmai, membrii Trupei de Teatru Osonó, Fazakas Misi şi Mucha Oszkár, s-au întors acasă.

Însă, urmare a faptului că între actorii din România şi cei din Thailanda, de-a lungul timpului s-a legat o frumoasă şi rodnică relaţie de colaborare, Trupa de Teatru Osonó va efectua un turneu în Thailanda, la sfârşitul lunii august, cu piesa „Chipul din oglinda apei”, ce va fi jucată în  20 de locaţii. Aceste spectacole vor fi cu atât mai interesante, cu cât în spectacol vor participa şi actori din Thailanda, aspecte din viaţa lor fiind incluse în spectacol.

Conducătorul Trupei de Teatru Osonó, regizorul Fazakas Misi, a declarat că, înaintea turneului din Thailanda, trupa va onora invitaţia la a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru NEATA din Danemarca, precum şi la festivalul Estivades CIFTA 2012, din Belgia. La acest festival, spectacolul „Chipul din oglinda apei” este singurul invitat din Europa Centrală şi de Est, celelalte trupe invitate  provenind  din Franţa, Italia, Monaco, Belgia, Luxemburg şi Statele Unite ale Americii.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail