Cu prilejul Zilei Forţelor Terestre ale Armatei Române şi Zilei Veteranilor de Război, sărbătorite în cursul zilei de ieri, la Monu­mentul Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe a avut loc Ceremonialul militar şi religios la care au participant prefectul ju­deţului Covasna, Gyorgy Ervin, subprefectul Valentin Ionaşcu, reprezentanţii Consiliului Jude­ţean Covasna şi ai Consiliului Local Sfântu Gheorghe, reprezentanţii instituţilor descentralizate din judeţ precum şi cei ai Garnizoanei.

După trecerea în revistă a gărzii de onoare, intonarea Imnului Naţional şi oficierea unui serviciu religios, prefectul Gyorgy Ervin a spus, în faţa celor prezenţi: „Este o zi spe­cială în calendar, un moment de re­ferinţă pentru cinstirea şi oma­gierea eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă, eroilor care au căzut în misiunile din teatrele de operaţii internaţio­nale, veteranilor de război,  acestor mărturii vii ale erois­mului din toate timpurile. (…) Eroismul şi jertfa lor constituie pentru dumneavoastră, militarii din Forţele Terestre, exemple de urmat în demersurile vizând perfecţionarea măiestriei ostă­şeşti necesare pentru a garanta, din perspectiva apărării naţio­nale, prezentul şi viitorul României”.

După discursul rostit de col. (r) Ioachim Grigorescu, preşe­dintele Asociaţiei  Veteranilor de Război, celor prezenţi le-a fost transmis mesajul ministrului aparării naţionale, de către comandantul Garnizoanei Sfântu Gheorghe, colonel Vasile Cristea.

Apoi, memoria înaintaşilor a fost cinstită prin depunerea de coroane, jerbe şi buchete de flori, la Monumentul Ostaşului Român. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail