La doar trei luni care s-au scurs de la momentul în care s-a reluat proiectarea de filme la Cinematograful din Târgu Secuiesc, în săptămâna trecută a fost înregistrat recordul de spectatori, 1.286 la număr, care s-au bucurat de vizionarea unui film pe ecran de cinema.

Constantin Pătru, reprezentantul societăţii care administrează clădirea cinematografului din localitate, ne-a spus că acest lucru s-a datorat, în mare măsură, activităţilor desfăşurate în cadrul programului „Şcoala Altfel”. Acesta a menţionat faptul că, pentru a-i atrage pe cei mici către cinema, în perioada de după lansarea cinematografului, de la începutul lunii ianuarie,  a mers la primăriile şi şcolile din mai multe localităţi din judeţ, unde a prezentat programul de funcţionare, respectiv luni, miercuri, vineri şi sâmbătă. Totodată a precizat că, dacă există un grup mai mare care solicită vizionarea unui film, în altă zi, acest lucru este posibil.

„Au venit copii de la mai multe şcoli din judeţ, şi nu vă pot explica în cuvinte cât de bucuroşi au fost că pot viziona un film, nu doar la televizor, aşa cum s-au obişnuit, ci într-o sală de cinema, pe un ecran mare. Au fost momente în care copiii  aplaudau, ca la un spectacol, şi fericirea li se citea pe chipuri”, ne-a spus Constantin Pătru.

În prezent la Cinematograful din Târgu Secuiesc sunt proiectate doar filme 2 D, urmând ca de la jumătatea lunii mai a.c., iubitorii filmului să poată urmări şi proiecţii 3 D.

Ana-Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail