Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) a decis să nu-şi nominalizeze un candidat propriu pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe şi să îl susţină pe Antal Arpad (UDMR) pentru un nou mandat.

Antal Arpad

Preşedintele PPMT Covasna, Nemes Elod, a declarat joi că decizia a fost luată cu majoritate de voturi în şedinţa delegaţilor organizaţiei judeţene, subliniind că este vorba despre susţinerea personală a lui Antal Arpad, care candidează pentru al doilea mandat, şi nu a candidatului UDMR.

Liderul PPMT a menţionat că în cei patru ani în care a condus municipiul Sfântu Gheorghe, Antal Arpad s-a dovedit a fi un om care a făcut ceva pentru comunitatea locală, iar prin luările publice de poziţie a dovedit că este un susţinător al autonomiei ‘Ţinutului Secuiesc’.

Având în vedere că susţinerea se referă doar la Antal Arpad, nu şi la UDMR, PPMT a decis să-şi depună liste proprii de candidaţi pentru Consiliul local Sfântu Gheorghe.

Nemes Elod a amintit, totodată, că PPMT poartă discuţii cu liderii Partidului Civic Maghiar (PCM) în vederea participării în unele localităţi cu liste comune de candidaţi. Potrivit acestuia, aproximativ 20 de filiale locale şi-au exprimat deja dorinţa de a participa împreună cu PCM la alegerile locale din luna iunie, decizia finală urmând să fie luată săptămâna viitoare.

Până în prezent, pentru Primăria Sfântu Gheorghe au fost anunţate candidaturile lui Antal Arpad (UDMR), Mădălin Guruianu (PNL) şi Codruţ Opaiţ (PDL).

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail