Nominalizările pentru Premiul „Mentor pentru excelență în educație” mai pot fi depuse până la finele acestei luni. Premiul, constând într-un trofeu, diplomă și suma de 8.000 de lei, este acordat profesorilor, antrenorilor care au descoperit și au lansat tinere talente și le-au sprijinit primii pași atât intelectual cât și moral.

Derulat din 2010 de Fundația Pentru Comunitate și partenerul său oficial Mol România, „Premiul Mentor pentru excelență în educație” urmărește să recunoască public valoarea muncii dascălilor, antrenorilor de excepție.

Premiem anual zece profesori și antrenori care au avut un rol important în viața discipolilor, în viața tinerilor, premiul constând dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi, și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Nominalizările se trimit online până în 31 decembrie 2019.”- a transmis Imre Andras, reprezentantul Fundației pentru Comunitate.

Prin acest program, organizatorii doresc să atragă atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.

„Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale. Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație.”- au transmis organizatorii.

Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu, cât și în numele unui grup.

Nominalizarea trebuie să conțină numele și datele persoanei nominalizate (adresa poștală, e-mail, telefon, numele instituției în care își desfășoară activitatea), cât și o justificare care să conțină cele mai importante rezultate obținute de copiii și tinerii pregătiți de el, precum și momentele de vârf ale carierei sale.  Nominalizarea trebuie să contureze atât calitățile profesionale cât și pe cele umane ale persoanei propuse și să evidențieze rolul mentorului în viața și cariera discipolului.

De asemenea, nominalizarea trebuie să conțină coordonatele persoanei care face nominalizarea (numele, adresa poștală, e-mail, telefon), ca aceasta să poată fi contactată în caz de nevoie pentru informații suplimentare.

Sunt valabile doar nominalizările făcute pe formularul online accesibil pe site-ul Fundației (www.pentrucomunitate.ro)

Persoana nominalizată în anii anteriori, care nu a fost premiată, poate fi nominalizată din nou.

Dintre cei nominalizați, Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate va alege zece personalităţi din domeniul sportului, artelor, culturii și a științelor, care vor obține Premiul Mentor pentru excelență în educație. Fiecare premiant va primi un trofeu, o diplomă și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Consiliul va avea în vedere contribuția mentorului la succesele celor pregătiți de el.

Gala Premiilor Mentor se va organiza la Teatrul Odeon din București, în data de 28 aprilie 2020, invitatul de onoare fiind Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, au transmis organizatorii.

Detalii pot fi aflate accesând https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor.

În cadrul programului, din județul Covasna au fost premiați Veres László, antrenor judo (la ediția din 2017); Pető Mária, profesoară de fizică (la ediția din 2016) și  Salamon András, profesor de limbă și literatură maghiară (în cadrul ediției din 2012).

Ana Ciorici COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail