Festivalul „Bostanul fermecat”- unul dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei, a fost marcat și în acest an de către elevii, preșcolarii și cadrele didactice din comuna Vâlcele.

Festivalul este marcat an de an, către Școala Gimnazială „Romulus Cioflec” din Araci și unitățile de învățământ aparținătoare, în scopul implicării elevilor în activități din sfera nonformală, activități recreative și creative, respectiv în ideea socializării copiilor și valorificării lucrărilor acestora, în cadru festiv. Conturat ca o activitate extrașcolară derulată de către fiecare dascăl, în clasa sa, evenimentul a crescut treptat, iar din anul 2012 a luat forma unui festival, derulat prin coordonatorul educativ. Astfel, din 2012, activitatea a fost coordonată de doamna Anca Vlădărean, iar din anul școlar trecut, de către înv. Gabriela Goga, fiind foarte bine primit atât de către copii, cât și de către dascăli.

Ediția din acest an, derulată săptămâna trecută, a cuprins un concurs de desene, pe baza poveștii intitulate „Dovleacul fermecat”, dar și o paradă a costumelor și a creațiilor realizate în diverse tehnici și care au avut în centrul lor dovleacul.

Dovleci pictați, sculptați sau confecționați din diverse materiale, alături de picturi, desene și lucrări variate, au făcut obiectul unor minunate expoziții,  organizate în Școala „Romulus Cioflec” din Araci, cât și în unitățile aparținătoare, din Vâlcele, Hetea și Ariușd, și care au implicat sute de participanți, ne-a spus consilierul educativ Gabriela Goga.

Ana Ciorici COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail