Consiliul local Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna vor aloca în acest an câte 150.000 de lei pentru organizarea celei de-a doua ediţii a concursului hipic „Galopiada secuiască”, ce va avea loc în vară.

Organizatorii evenimentului au anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că la acest concurs sunt aşteptaţi să participe călăreţi din cel puţin 40 de localităţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

Competiţia va avea loc în zilele de 14 şi 15 iulie pe dealul „Pivniţa Uriaşului” din apropierea localităţii Moacşa, în preambulul „Galopului naţional” din Ungaria. Dealtfel, la conferinţa de presă organizată joi la Sfântu Gheorghe a fost prezent şi Geszti Peter, organizatorul concursului hipic de la Budapesta.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe Sztakics Eva a declarat că pentru acest eveniment, Consiliul local Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna vor aloca câte 150.000 de lei, restul cheltuielilor urmând să fie acoperite din taxele de înscriere la concurs, din contractele de publicitate şi sponsorizări.

Spectatorii vor putea asista atât la cursa propriu-zisă, cât şi la demonstraţii de îndemânare. De asemenea, vor putea vizita târgul meşteşugăresc ce va fi organizat cu acest prilej pe creasta dealului „Pivniţa uriaşului”, unde meşteri populari din zonă vor expune produse cu specific local.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail