Un curs de fasonator mecanic este programat să se desfășoare în luna iulie, în județul Covasna, prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Cursul, adresat persoanelor aflate în evidența instituției, este singurul programat pentru luna iulie. La acesta vor putea participa 14 persoane.

La nivel național, în luna iulie 2019 vor demara 169 de programe de formare profesională. La cursurile organizate de ANOFM vor putea participa 2.742 persoane, a anunțat Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), prin intermediul site-ului www.anofm.ro.

Potrivit unui raport al instituției, peste 10.100 de persoane au participat la cursurile ANOFM, în primele cinci luni ale anului.

„În perioada ianuarie-mai 2019, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor și centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, 10.108 persoane. Dintre acestea, 7.313 sunt șomeri, 1.243 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie, 146 sunt persoane beneficiare de servicii gratuite, alții decât șomerii, iar 8 sunt persoane beneficiare de servicii gratuite de evaluare a competențelor. Restul de 1.398 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.”- a anunțat ANOFM.

Detalii pot fi aflate contactând reprezentanții agențiilor teritoriale, respectiv accesând site-ul https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Covasna&page=0.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail