Poeta Mihaela Aionesei, din Târgu Secuiesc a primit Diplomă de excelență și medalia„ Nicolae Titulescu”, din partea Ligii Scriitorilor Români, filiala Brașov.
Poeta a fost premiată „pentru merite de excepție manifestate în acțiunile literar – culturale desfășurate în cadrul activității Ligii Scriitorilor – filiala Brașov – și în comunitatea românească”.
„Acest premiu mă onorează și mă obligă să-mi urmez calea, deloc ușoară”
Diploma și medalia i-au fost oferite zilele trecute, în cadrul evenimentului dedicat aniversării a zece ani de la înființarea Ligii Scriitorilor Români – filiala Brașov.
„Laudele te pot sminti, dar te pot și smeri atunci când consideri că nu le meriți și lupți să te ridici la înălțimea lor. Diploma de excelență și medalia <<Nicolae Titulescu>> primite la aniversarea a 10 ani de la înființarea Ligii Scriitorilor (L.S.) filiala Brașov sunt rezultatul încrederii, încurajării acordate din 2012 de președinta Filialei L.S., doamna Viorica Popescu – un om dedicat manifestărilor literar-culturale, care în tot acest timp nu m-a scos din <<lumină>>, <<floare albă de cireș>>, și prin iubire și răbdare m-a ridicat ori de câte ori am fost pe punctul să cad. Mulțumiri și recunoștință pentru acest premiu care mă onorează și mă obligă să-mi urmez calea, deloc ușoară, așa cum pare.”- a transmis poeta, prin intermediul profilului creat pe o pagină de socializare.
Poeta a amintit că Liga Scriitorilor Filiala Brașov a fost înființată în urmă cu 10 ani, în ajun de Sfântul Nicolae, pe 5 decembrie 2008.
„De-a lungul timpului, medalia <<Nicolae Titulescu>> a fost primită, printre alții, de scriitorii: Ion Topolog, Daniel Drăgan, Viorica Popescu, George Echim, Mariana Popa. Cea care a ajuns la mine este cea de-a 10 și ultima medalie aflată la Liga Scriitorilor Filiala Brașov, ceea ce pentru mine are o însemnătate aparte, mai ales că acest premiu a venit la câteva zile după sărbătoarea bunuțului meu Sfânt Nicolae. <<Nicolae Titulescu (n. 4 martie 1882, Craiova – d. 17 martie 1941, Cannes, Franţa) a fost un diplomat, profesor universitar, jurist şi om politic. A fost singurul român care a ajuns preşedinte al Ligii Naţiunilor (predecesoare a ONU) şi singurul preşedinte care s-a bucurat de două mandate. Personalitate marcantă în domeniul diplomaţiei, a avut un rol esenţial în recunoaşterea unităţii naţionale a României în opinia publică internaţională.>> ( se arată în Enciclopedia României). Mormântul lui este situat în curtea Biserica Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului după cum i-a fost dorința încrustată și pe medalie:<<Doresc să fiu îngropat la Brașov într-un loc ceva mai la o parte. Prietenii din Ardeal vor ști să găsească un loc potrivit dorinței mele.>> Multe mulțumiri prietenilor care mi-au fost alături și m-au pus într-o lumină favorabilă și familiei care a suportat desele mele plecări de acasă. Să fiți binecuvântați cu Iubire, căci numai prin ea poți să te ridici!”- a mai transmis Mihaela Aionesei, care i-a felicitat pe membrii Ligii, pentru activitatea derulată de-a lungul celor zece ani.
„Felicitări membrilor Ligii pentru toată activitatea culturală desfășurată de-a lungul celor 10 ani, succes și realizări în continuare. Mulțumiri președintei, doamna Viorica Popescu – flacăra care veghează și întreține atât activitatea Ligii cât și a revistei Ritmuri Brașovene, chiar dacă nu-i este întotdeauna ușor. Mulțumiri speciale scriitorului Ion Topolog care ne-a fost mereu alături, ne-a susținut și îndemnat să ne continuăm activitatea (…). Să ne întâlnim la fel de fericiți și de vioi și peste 10 ani! La mulți ani!” – a încheiat Mihaela Aionesei.
Poeta din Târgu Secuiesc a publicat numeroase volume de poeme. Printre acestea, „Cerșetori de stele” -apărut la Editura „ArtBook” din Bacău, în anul 2011, „Anotimp (i)legal – lumina”- publicat Editura „Ateneul Scriitorilor”, în 2013, „Insomniile bufniței”- apărut în anul 2014, la Editura „Eurostampa” Timișoara; „Surâsul dintr-o lacrimă- apărut la aceeaşi editură, în 2015; „Cămașa de sare”- apărut la Editura „Vatra Veche” Târgu Mureș, în 2016; „Anotimp sihastru”- apărut la Editura „Ștefadina” București, în 2016 și „Zodia palmelor tale”- apărut la Editura „Libris” Brașov, în 2016 și „Insomniile bufniței”- antologie de autor, și „Sisifa” – apărute în acest an.
De-a lungul timpului, poeme ale Mihaelei Aionesei au fost premiate la diverse evenimente și concursuri de creație literară. Premiul de onoare al Festivalului – concurs de poezie religioasă „Credo”, pentru volumul „Zodia palmelor tale”, obținut în 2017, Marele Premiu al aceluiași festival, obținut în 2015, pentru volumul „Surâsul dintr-o lacrimă”, premii obținute în cadrul Festivalului Internațional „Renata Verejanu”, de la Chișinău, sunt doar câteva dintre realizările Mihaelei Aionesei.
Poeta este implicată în numeroase activități civice și manifestări culturale.
Ana Ciorici COSTACHE