Lucrări de Beethoven, Bach și Rachmaninov vor putea fi ascultate astăzi, la Sfântu Gheorghe, în interpretarea pianistului covăsnean Szőcs Botond.

Potrivit acestuia, recitalul are loc la Biserica Evanghelică din municipiu, începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă, deschisă tuturor iubitorilor muzicii și celor care doresc să descopere frumusețea muzicii clasice.

Originar din Sfântu Gheorghe, Szőcs Botond are 22 de ani și este student la Facultatea de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov. Tânărul a început studiul pianului încă din copilărie, de la 7 ani, iar din 2011 studiază cu reputata prof. dr. Stela Drăgulin.

Botond are o bogată activitate solistică. De-a lungul timpului, el a concertat pe mari scene din țară, dar și din străinătate (în Ungaria, Italia, Germania, Anglia și Vietnam) și a participat la concursuri de profil importante, obținând deseori locul I. Printre acestea, Premiul I şi Trofeul Concursului Naţional Victor Giuleanu, ediţia a III-a (2012) sau Premiul Remember Enescu, acordat de Fundaţia George Enescu, Premiul Special al Juriului  şi Premiul de Excelenţă la Concursul Art Estival Braşov – ediţia a VII-a, în 2017, precum  şi  American Romanian Academy for Arts and Sciences  Music Award for Excellence -The Best Concert Performer as a Soloist, Member of a Chamber Music Ensemble and Accompanist (Premiul de Excelență în Muzică al Academiei Americano-Române pentru Ştiinţe şi Arte pentru cel mai bun interpret  în calitate de solist, membru al unui ansamblu de muzică de cameră sau acompaniator).

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail