Cea de-a doua etapă de înscriere la grădiniță pentru anul școlar 2018-2019 a copiilor nou-veniți a debutat ieri, 25 iunie.

În vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani au fost stabilite pentru a se desfășura, succesiv, următoarele faze la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ:  reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2018-2019 (etapă deja finalizată) și înscrierea copiilor nou-veniţi.

În ceea ce privește înscrierea copiilor nou-veniți, conform calendarului, în perioada 21 mai-15 iunie 2018 s-a derulat prima etapă.

Începând de ieri, 25 iunie, se derulează cea de-a doua etapă. În cadrul acesteia, până în 20 iulie 2018 vor fi colectate cererile de înscriere, iar din 23 iulie și până în 27 iulie, acestea vor fi colectate.

După aceste proceduri va urma etapa de ajustări, programată în perioada 30 iulie 2018 – 31 august 2018, constând în înscrierea copiilor respinși în etapa a doua pe locurile rămase libere.

Orarul înscrierilor în grădinițe va fi stabilit de conducerea unității de învățământ și va fi afișat,  la loc vizibil, la fiecare grădiniță, pentru informarea părinților și a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acestora, dacă există.
Alte informații pot fi aflate accesând site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, www.isj.educv.ro, la secțiunea „înscriere la grădinițe”.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail