©Mesagerul de Covasna

Un nou hotel, cu camere moderne, săli de conferințe și secție wellness, a fost deschis, recent, la Sfântu Gheorghe, și aparține Eparhiei Reformate din Ardeal. Unitatea cuprinde, în afara structurii de trei stele, camere de două stele, ce vor fi destinate studenților de la Universitatea „Sapientia” și vor fi folosite ca și internat/ cămin studențesc.

„Clădirea în care funcționează hotelul a fost construită în anii 1958-1959 și a funcționat ca şi cămin al fostei fabrici de textile. A fost cumpărată de Biserica Reformată și acum funcționează ca hotel de 3 și 2 stele.” – a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Kerestély László, directorul unității.

Hotelul dispune de 39 camere, servicii de recepţie de 24 ore, 14 locuri de parcare gratuite, bar de zi, secție wellness, săli de conferinţă, WIFI, mic dejun tip bufet suedez. Renovările au început în anul 2016.

„Pe durata renovării, arhitecţii au încercat să păstreze şi să accentueze caracterul unic al clădirii. Pe clădirea renovată cu soluţii arhitecturale speciale, porţiunile originale ale pereţilor de cărămidă, lăsate la vedere în mai multe locuri, au efect de elemente ornamentale. Realizarea clădirii din beton, oţel şi lemn îi conferă interiorului o atmosferă unică, iar amintirile trecutului sunt dezvăluite de fotografiile de odinioară. Mobilierul camerelor creează o atmosferă plăcută și familiară, prin întâlnirea armonioasă a diferitelor stiluri.”- se arată pe site-ul hotelului, www.hotelfidelitas.ro, site pe care pot fi făcute și rezervări.

Scopurile principale ale unității constau, potrivit reprezenanților acesteia, în furnizarea de servicii de calitate superioară în spiritul ospitalității tradiționale transilvănene, dar și în susţinerea internatului Universităţii „Sapientia”. De aceea, o parte dintre camere sunt de două stele și funcționează ca și internat/ cămin studențesc.

„Instituția aparține Eparhiei Reformate din Ardeal și scopul principal este ca studenții Universității Sapientia din Sfântu Gheorghe să aibă un cămin de nivel înalt, dar la un preț redus (100 de lei de persoană, pe lună) (…) Clădirea a fost cumpărată acum doi ani. În 2016 au început renovările. Cei din Sfântu Gheorghe știu că această clădire nu a fost folosită timp de aproape 20 de ani și că era într-o stare degradată, aproape o ruină. În bar avem o expoziție de fotografii cu clădirea veche.” – a explicat Pakot István, asistent manager.

Autorizația (temporară deocamdată), din partea Ministerului Turismului, a fost obținută în luna decembrie a anului trecut, iar din 9 februarie (a.c.), au început să sosească primii clienți. Printre aceștia s-au numărat reprezentanți ai Federației Române de Baschet, turiști, dar și localnici care au frecventat barul hotelului, secția wellness sau sălile de conferință.

În plus, 11 studenți sunt cazați, deja, la această unitate.

„Deocamdată avem 11 studenți cazați, dar în total putem să avem (pentru studenți-n.r.) 18 camere, cu 3 paturi, maxim, deci 54 de locuri.”-  au spus reprezentanții hotelului.

În camere se poate găsi un ghid informativ cu date despre toate serviciile de care pot beneficia clienții: „Noi am făcut și un ghid pentru turiști, disponibil în fiecare cameră,  realizat în patru limbi, personalizat, unde se pot găsi toate informațiile necesare despre serviciile noastre.”- a spus Pakot István.

Profitul obținut va fi folosit pentru susținerea activităților Bisericii Reformate și în susținerea căminului „Sapientia”, au precizat reprezentanții hotelului.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail