Pârtia mare de schi din staţiunea Şugaş-Băi, în lungime de peste 500 de metri,  a fost  repusă în funcţiune începând de vineri, au anunţat reprezentanţii Sepsi Rekreativ, care administrează bazele sportive şi de agrement ale Primăriei Sfântu Gheorghe.

„Deşi vremea din ultimele săptămâni nu a permis înzăpezirea pârtiilor cu zăpadă artificială, datorită ninsorii recente însă, în data de 16 februarie putem deschide şi pârtia mare de schi”, se arată în anunţul postat pe o reţea de socializare.

Pârtia, dotată cu schi-lift, are 560 de metri lungime, 75 de metri lăţime, o diferenţă de nivel de 150 de metri şi un grad de dificultate mediu.

În staţiunea Şugaş-Băi, aflată la aproape zece kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, schiorii mai au la dispoziţie şi o pârtie mică, în lungime de 250 de metri, cu o diferenţă de nivel de 65 de metri şi grad de dificultate mediu, dotată, de asemenea, cu schi-lift, plase de protecţie şi sistem de iluminare nocturnă.

Biletul de acces pe pârtii este de 4 lei, iar copiii sub 18 ani, persoanele peste 60 de ani şi cele cu dizabilităţi beneficiază de 1 leu reducere. Gratuitate au copiii sub 1,30 metri, precum şi sportivii din loturile naţionale şi olimpice.

Abonamentele pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 9 şi 150 de lei în funcţie de numărul de urcări cu ski-liftul (de la 4 la 120), iar societatea de transport local va asigura periodic curse dus-întors între Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş-Băi. Pârtia e deschisă de luni până joi între orele 15.00-20.00, vineri 15.00-21.00, iar sâmbătă şi duminică între 9.00 şi 21.00.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail