Asociaţia Cres­cătorilor de Bovine din judeţul Covasna a organizat o întrunire a fermierilor din zona Baraolt. Evenimentul care a avut loc miercuri dimineaţă, la Căminul Cultural al localităţii Băţani, a adus laolaltă aproape 200 de persoane. Pe lângă gospodarii din zonă au fost prezenţi şi reprezentanţi ai unor instituţii cu respon­sabilităţi în  domeniu.

Primarul localităţii Băţani, Bardócz Csaba, ne-a spus că  că a fost o întâlnire reuşită, la la care au ţinut să fie prezenţi vreo 170 de fermieri şi preşedinţi ai asociaţiilor crescătorilor de animale din zona Baraoltului, care au avut posibilitatea să stea de vorbă cu reprezentanţii instituţiilor din judeţ, cu responsabilităţi în domeniu. Bardócz Csaba a declarat că fermierii au fost foarte receptivi şi au ridicat anumite probleme cu care se confruntă, în activitatea lor de zi cu zi. Acesta a precizat că, în vederea rezolvării acestor probleme, în viitor se vor organiza întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, al Agriculturii dar şi cu noul prim-ministru.

Cu ocazia acestui eveniment au fost premiaţi trei dintre cei mai vârstnici dar şi trei tineri crescători de animale care au obţinut cele mai bune rezultate în domeniu, în cursul anului trecut.

La finalul întâlnirii a avut loc şi un scurt program artistic susţinut de Asociaţia Culturală Pasztor din localitatea Băţanii Mari, şi de către elevii din clasele I-VIII din Şcoala Generală din localitate

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail