Corul bărbătesc „Voievozii Munților” din Vâlcele și-a îmbogățit costumația, cu haine groase din postav și căciuli de astrahan.

Prin sponsorizare venită din unor persoane fizice din localitate și din județ, membrii corului coordonat de părintele Vasile Antonie Tămaș, au acum haine noi de scenă, pentru perioada de iarnă. Prima apariție a „Voievozilor Munților”, în ținutele complete va fi de 1 Decembrie.

„Suntem pregătiți pentru sezonul rece, cu costume adecvate. Pe această cale, le mulțumim persoanelor care ne-au oferit sprijin financiar în vederea completării costumelor noastre: familiei domnului Marian Cucu, domnului Gheorghe Șimon, domnului Necolae Radocea și domnului Marian Știopu! Avem deja hainele noi și ne veți vedea la manifestările de 1 Decembrie, în costume noi. În afară de ce aveam până acum – costume cu ie, pantalon, șerpar, vestă, pentru sezonul rece ne-am achiziționat, astfel, haine groase din postav, cu guler negru, foarte frumoase și căciuli de astrahan negru. Vom fi îmbrăcați la spectacole, ca adevărați <<voievozi>>. Suntem pregătiți pentru Ziua Națională, 1 Decembrie! Vom veni cu călăreții, la Sfântu Gheorghe, la marș, după care, seara, vom prezenta un spectacol la Căminul Cultural din Barcani!” – ne-a declarat, ieri, viceprimarul comunei Vâlcele, Nicolaie Cucu, membru al corului „Voievozii Munților”.

Acesta a precizat că membrii corului intenționează să își achiziioneze și ghete și pantaloni de iarnă și că deja se pregătesc pentru evenimentul dedicat marcării Centenarului Marii Uniri, când au în plan deplasarea la Alba Iulia.

Corul „Voievozii Munților” din  Vâlcele este format din 15 membri, păstrători ai tradițiilor românești.

Ana Ciorici Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail