Pregătirile pentru sărbătorirea Zilei Naționale sunt în toi la Barcani, invitat de onoare fiind Fuego, cu spectacolul  „Testament”-ce reprezintă un omagiu adus poetului basarabean Grigore Vieru.

Tineri călare, purtând cu sine steaguri și mândria de a fi români, vor porni în data de 1 Decembrie, la ora 11.00, din satul Lădăuți, vor trece prin Sărămaș, apoi prin Întorsura Buzăului, iar în final se vor opri la Monumentul Eroilor Români din Barcani, unde vor fi întâmpinați, în jurul orelor 12.30, de bărcăneni tineri și bătrâni, uniți de același sentiment de patriotism. Aici vor fi rostite discursuri, de către reprezentanți ai comunității locale, iar elevii Școlii Gimnaziale din Barcani vor prezenta momente artistice. Și cum frigul se anunță a fi aprig și în acest 1 Decembrie, sărbătoarea va continua la Căminul Cultural, unde, începând cu orele 19.00, artiști locali vor încânta auditoriul cu dansuri  și cântece populare. Atmosfera va fi întreținută de grupurile „Pădurenii” din Barcani, „Plai Întorsurean” din Întorsura Buzăului, și „Voievozii Munților” din Vâlcele. Programul se va încheia  cu spectacolul „Testament”, al artistului Fuego și al invitaților săi, spectacol dedicat poetului Grigore Vieru.

„Prin hotărâre de Consiliu Local, s-a decis, la începutul anului, să organizăm trei mari evenimente. Unul dintre acestea este dedicat zilei de 1 decembrie. Ziua Națională se sărbătorește în fiecare an, la noi, cu deplasare, pornire din satul Lădăuți (…), cu tineri călare, cu steaguri, trec în Sărămaș, din Sărămaș la Întorsura și vin roată în Barcani, la monument, unde îi întâmpinăm noi, conducerea locală, cu un grup de elevi de la școala gimnazială care prezintă un mic program artistic, urmat de discursuri (…). Anul acesta, de la ora 11.00 se pleacă din Lădăuți, iar la 12.30 ajung la monumentul din Barcani, unde se va derula programul despre care v-am spus. La ora 19.00 începe spectacol la Căminul Cultural din Barcani.”- ne-a spus primarul Gheorghe Marin.

Oana-Mihaela Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail