Temperaturile medii lunare din decembrie, ianuarie și februarie vor avea valori apropiate de normalul climatologic, a declarat luni Elena Mateescu, director general, Administrația Națională de Meteorologie.

„Vineri am actualizat estimările Centrului European privind prognoza vremii pe termen mediu pentru iarna 2017 — 2018. Temperatura media lunară în prima lună a acestei ierni va avea valori apropiate de normalul climatologic, în special în partea de sud — est și sud a României, iar în zonele centrale și nord estice este posibil să înregistrăm valori mai coborâte decât în mod obișnuit, exceptând zona Dobrogei, în special sud — vestul unde ne așteptăm ca valorile de temperaturi în medie să fie peste norma climatologică a acestei luni”, a spus Elena Mateescu.

În ianuarie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de normal, exceptând centrul, nordul și nord-estul țării, unde vor fi, local, sub media climatologică. De asemenea, în februarie temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a țării.

Potrivit acesteia, în decembrie, precipitațiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale, estice și sud-estice și apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului. În ianuarie, precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare. În februarie, cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normalul climatologic în regiunile sudice și estice și vor în general excedentare în rest.

AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail