Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Covasna, ajutaţi de câinele poliţist Jef, au ridicat aproape jumătate de kilogram de substanţe vegetale în urma unor percheziţii, informează IGPR într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

În urma acţiunii au fost ridicate 424 de grame de fragmente vegetale, un comprimat de culoare albastră, 2 laptop-uri, 3 telefoane mobile şi o tabletă.

Cinci persoane au fost conduse la sediul DIICOT Covasna pentru audieri. Două dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore şi pentru trei a fost dispusă măsura controlului judiciar, urmând ca în cursul zilei o altă persoană să fie prezentată Tribunalului Covasna cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit sursei citate, aportul decisiv în descoperirea substanţelor vegetale l-a avut câinele de serviciu Jef, de la Centrul Chinologic Sibiu, specializat în depistarea substanţelor stupefiante.

Câinele Jef este de 7 ani în Poliţie şi „cariera” de „poliţist antidrog” a început la 6 luni. În această perioadă, a depistat zeci de kilograme de droguri ascunse de consumatori ori traficanţi.

„Abilităţile sale l-au adus şi în fruntea podiumului la concursuri de dresaj pentru detectare stupefiante, fiind campion naţional. Jef este cel care a detectat un borcan cu droguri, ascuns într-o fantă din perete”, se arată în comunicatul amintit.

Joi, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna au efectuat, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Covasna, nouă percheziţii la locuinţele şi reşedinţele a şase persoane bănuite de trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc.

Din cercetări a reieşit că şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani, toţi din judeţul Covasna, în perioada septembrie – noiembrie 2017, ar fi avut preocupări de natura traficului şi consumului ilicit de droguri de risc şi mare risc.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu a drogurilor.

AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail