Marţi, în jurul orei 13.00, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Sf. Gheorghe au stabilit că mai multe persoane din comuna Ghidfalău se află în pădurea din din apropierea localităţii şi sustrag material lemnos.

Poliţiştii au identificat 6 persoane care transportau cu căruţele material lemnos, respectiv: R. Sandor, de 56 ani, G. Gyula, de 42 ani, M. Sandor, de 26 ani, M. Istvan, de 25 ani, G. Aron, de 29 ani şi M. Zoltan, de 31 ani, toţi din comuna Ghidfalău.

Materialul lemnos, în cantitate de 3.496 mc, a fost lăsat în custodia unui pădurar de la Ocolul Silvic Hatod.

În după-amiaza aceleiaşi zile, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Baraolt l-au identificat pe C. GHEORGHIŢĂ, de 27 ani, fără ocupaţie, domiciliat în comuna Măieruş, satul Arini, judeţul Braşov, în timp ce a vrut să intre în curtea locuinţei sale cu un cal ce tracta cu un lanţ 5 fire de arbori de esenţă carpen, cu dimensiuni la cioate cuprinse între 12-16 cm.

În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că materialul lemnos a fost tăiat ilegal de acesta şi sustras din pădurea Composesoratului Belin.

Materialul lemnos (0,5 mst, lemn de foc), a cărui valoare va fi stabilită ulterior, precum şi toporul folosit la săvârşirea infracţiunii au fost ridicate, iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt material lemnos. (IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail