BAC 2011, SESIUNEA DE TOAMNĂ

Abia ce s-a stins ecoul discuţiilor despre eşecul din acest an, de la examenul de bacalaureat, că iarăşi vorbim despre acesta. Şi asta datorită faptului că, absolvenţii clasei a XII-a care nu au reuşit să promoveze examenul de maturitate în sesiunea iunie-iulie a.c., au avut posibilitatea să se înscrie, între 11 şi 15 iulie, în vederea susţinerii probelor în sesiunea din toamnă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Alis Pop, din cei 1.066 de elevi din judeţ care nu au obţinut note de trecere la BAC, doar 1.017 şi-au depus dosarul de înscriere, pentru “a-şi încerca norocul” în toamnă. A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an se va desfăşura în perioada 22 august – 2 septembrie. Probele orale la limba şi literatuta română, competenţe digitale şi limba străină se vor desfăşura în perioada 22 – 26 august. Pe 29 august va avea loc proba scrisă la limba şi literatura română, urmată de proba la limba maternă, care va fi pe 30 august. În ultima zi a lunii august elevii vor susţine proba obligatorie a profilului iar în 2 septembrie proba la alegere a profilului.

După afişarea rezultatelor din data de 4 septembrie se pot depune contestaţii, în 5-6 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 8 septembrie.

Anna-Maria Chiţu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail