2 Comentarii

 1. 1

  Bucur Costachr

  Sunt din Sf. Gheorghe, istoria se repeta. Dupa revolutie am vrut sa cumpar o casa in Sf. Gheorghe, iar proprietarii afland ca sunt roman, au spus ca a fost vanduta. Banuind ca nu asa stau lucrurile, am apelat la un cunoscut care stie limba magheara , a sunat la prprietari si pentru el era inca de vanare.

  Reply
 2. 2

  Andreia

  Avand in vedere ce mizerii au facut fata de crestini romani si biserici, favorizati fiind de dictatura, nu si-au castigat respectul pentru asa zisa respectare a drepturilor religioase. Nu respecta nici azi cetateanul si stat roman in care traiesc, avand in vedere ca unii refuza complet sa invete, sau sa vorbeasca limba romana. Si mai mult, statul accepta educatia exclusiv in limba maghiara ca si valida intr-o tara de vorbitori majoritari de limba romana, ne luandu-se in considerare importanta terminologiei potrivite necesare in anumite domenii … Nu cred ca sunt multe state unde o minoritate este atat de sustinuta in nerespectarea statului si a cetateanului. Spre exemplu in SUA, tara cu cele mai multe minoritati (si religii), primul test dat pentru a frecventa cursuri la vre-un colegiu e engleza.
  In trecut au dat impresia ca respecta drepturile concetatenilor romani, cand de fapt i-au tolerat doar sau chiar asuprit, iar acum dau impresia ca nu li se acorda drepturi sociale egale, cand ei de fapt au conditii speciale, „special treatment”… Si la urma urmei, in ziua de azi chiar pe nimeni nu mai deranjeaza, sau nu ar mai trebui sa deranjeze ce religie practici si ce limba vorbesti atata timp cat respecti pe cei din jur si societatea in care traiesti.

  Reply

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate Mesagerul de Covasna