300.000 de euro este suma pe care autorităţile covăsnene o vor plăti pentru achiziţionarea activelor turistice din staţiunea Malnaş Băi, intrate după privatizare în proprietatea omului de afaceri braşovean Ioan Neculaie.

Consiliul judeţean Covasna şi-a dat joi acordul pentru efectuarea acestei tranzacţii, angajându-se să achite o jumătate din suma menţionată, iar diferenţa va fi plătită de Consiliul local Malnaş Băi.

Primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, a declarat joi pentru AGERPRES că preţul la care s-a ajuns în urma negocierilor este foarte avantajos, deoarece proprietarul a cerut iniţial 700.000 de euro.

Kasleder Joszef, primarul comunei Malnaş

„Mâine (vineri – n.r.) vom semna contractul (…) Preţul este foarte bun, practic am cumpărat cu 300.000 de euro un hotel cu câteva zeci de locuri, un restaurant şi trei hectare de teren”.

Autorităţile locale intenţionează să reabiliteze clădirile lăsate în paragină după privatizare, să amenajeze băile tradiţionale cu apă minerală din zonă şi să le introducă în circuitul turistic. „E singura cale de a schimba soarta staţiunii pentru că au mai fost investitori care au venit, s-au uitat şi apoi au plecat. Avem ape minerale şi un brand pe care ni l-a adus prinţul Charles (al Marii Britanii – n.r.), care are o casă în comuna noastră, la Valea Zălanului. E o şansă unică pe care vrem să o valorificăm”, a declarat Kasleder Jozsef.

Patronul echipei FC Braşov, partener de afaceri cu autorităţile covăsnene

Activele turistice din staţiunea Malnaş Băi, aflate în administrarea S.C.Turism şi Agrement „Oltul”, au fost achiziţionate în anul 2003 de omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care le-a cumpărat „la pachet” cu alte terenuri şi clădiri aflate în localităţile Sfântu Gheorghe, Vâlcele, Şugaş Băi, Turia şi Bixad, pentru care a plătit 626.024 de euro. În urmă cu mai bine de un an, Ioan Neculaie a vândut Consiliului local Sfântu Gheorghe activele turistice din staţiunea Şugaş Băi, mai exact un teren de circa 4.000 de metri pătraţi, o mofetă, un restaurant cu terasă şi un mic centru de tratament cu apă termală, pentru care a obţinut 310.000 de euro, recuperându-şi, practic, o jumătate din suma achitată pentru întreaga societate la momentul privatizării. De asemenea, la solicitarea autorităţilor locale s-a arătat dispus să vândă şi hotelul „Bodoc” din Sfântu Gheorghe, care se află în paragină de mai mulţi ani.

În consecinţă, Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul local Sfântu Gheorghe au aprobat la finele lunii trecute demararea negocierilor pentru achiziţionarea hotelului „Bodoc”, angajându-se ca apoi să contribuie cu sume egale pentru reabilitarea şi repunerea acestuia în circuit.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail