Un număr de 260 de probe de miere au fost înscrise la cea de-a doua ediţie a concursului apicol Nektaria, ce va avea loc la finele acestei luni la Sfântu Gheorghe, informează organizatorii.

Potrivit acestora, vineri dimineaţă a început evaluarea probelor, câştigătorii urmând să fie desemnaţi de către un juriu profesionist.

„Vă anunţăm cu plăcere că cea de-a doua ediţie a Concursului de miere Nektaria a fost chiar mai populară decât anul trecut, întrucât un total de 260 de probe au fost înscrise de apicultorii din Secuime. În această dimineaţă, la Arcuş, juriul profesionist a început să evalueze probele introduse în concurs şi să decidă cine va avea cea mai bună miere în 2023″, au scris aceştia pe pagina de Facebook a evenimentului.

Preşedintele Asociaţiei judeţene de Apicultură Covasna, Deak Mihaly, a declarat pentru AGERPRES că Nektaria este un concurs regional, ce are ca scop promovarea mierii şi a crescătorilor de albine din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

Apicultorii s-au putut înscrie cu mai multe sortimente de miere, din fiecare trebuind să predea câte trei borcane a câte o jumătate de kilogram de miere: unul neetichetat, care a ajuns la juriu pentru evaluare şi două etichetate, care vor intra în etapa a doua, când vor fi desemnaţi câştigătorii.

Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul expoziţiei ce va fi organizată la Sfântu Gheorghe în data de 30 septembrie, cu prilejul Târgului de toamnă, a precizat acesta.

Prima ediţie a concursului Nektaria a avut loc anul trecut la Odorheiul Secuiesc, în judeţul Harghita.  

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail