Un supermarket din municipiul Sfântu Gheorghe a fost amendat de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Covasna cu suma de 55.000 de lei, în urma unuicontrol efectuat în baza unei sesizări primite din partea unui cetăţean, informează conducerea instituţiei.

Potrivit şefului CJPC Covasna, Mircea Diacon, printre neregulile constatate s-au numărat produse cu termenul de valabilitate depăşit, lipsă la gramaj la unele produse preambalate, precum şi legume şi fructe improprii pentru consum.

„În urma unei sesizări a unui consumator din municipiul Sfântu Gheorghe, care a achiziţionat de la Kaufland Sfântu Gheorghe produsul mâncare pentru câini ‘Skipper’ la sac de 10 kg, produs care avea aplicată eticheta de culoare roşie, pe care se menţiona ‘mai ieftin’ şi procentul de reducere 43%, care la cântărirea produsului, acesta cântarea 5,8 kg, în data de 24.08.2023, comisarii CJPC Covasna au efectuat un control la operatorul economic, unde s-au constatat mai multe abateri, precum salată crap cu ceapă, expusă la vitrina asistată, cu termen de valabilitate depăşit, produse alimentare depozitate în vitrina frigorifică, fără respectarea condiţiilor de depozitare stabilite de producător (0-4 grade, iar în vitrină erau 10 grade ca urmare a uşilor din sticlă lipsă), legume şi fructe cu modificări organoleptice, improprii consumului uman, jucării care imită alimente sau produse alimentare (îngheţată), interzise la comercializare, lipsă gramaj la unele legume şi fructe preambalate, lipsă produs de referinţă pentru produsele aflate în ofertă. Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amenda în sumă de 55.000 lei”, a menţionat Mircea Diacon, într-o postare pe pagina de Facebook a Protecţiei Consumatorilor Covasna.

Comisarii au dispus, totodată, oprirea temporară a prestării serviciilor la vitrina frigorifică, precum şi oprirea definitivă de la comercializare a unor produse şi au emis Decizie pentru încetarea practicilor comerciale incorecte sau înşelătoare.

Luna trecută, CJPC Covasna a sancţionat mai multe magazine de retail din Sfântu Gheorghe, printre care şi supermarketul menţionat, pentru practici comerciale incorecte, valoarea totală a amenzilor cifrându-se la 330.000 de lei.

Comisarii aflaţi în control au constatat că, în cazul unor produse textile, compoziţia fibroasă nu corespundea cu inscripţia de pe etichetă.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Sursa foto: https://www.google.com/

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail