Astăzi, la Grupul Statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe, începând cu ora 13.00 are loc  ceremonialul organizat cu ocazia sărbătoririi a 167 de ani de înfiinţarea Jandarmeriei Române. În cadrul acestui eveniment vor fi premiați câștigătorii concursului  de istorie intitulat ,,Din Istoria Jandarmeriei Române”, organizat săptămâna trecută, joi.

 Porți deschise, la Jandarmeria Covasna

          Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Covasna şi−a deschis porţile vineri,  31 martie, începând cu ora 10.00.

Aproximativ  300 de copii ne−au trecut pragul şi s−au bucurat de surprizele pregătite de jandarmi. Celor prezenţi le−a fost prezentată o parte a tehnicii din dotare şi o serie de exerciţii demonstrative.

Au fost prezentate demonstraţii de kata sincron, un exerciţiu cu tomfe, tehnici şi procedee de autoapărare, tehnici de spargere a unor obiecte, un exerciţiu demonstrativ de intervenţie a unui câine de serviciu şi un exerciţiu de intervenţie antiteroristă,  ce a presupus urmărirea şi capturarea unor terorişti.

Jandarmii din cadrul Postului Montan Şugaş Băi au prezentat o acţiune de salvare a unui alpinist care a căzut într−o prăpastie şi a suferit o factură.

 Compartimentul informare şi relaţii publice

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail