În acest week-end oraşul Covasna a îmbrăcat straie de sărbătoare şi i-a scos pe localnici la plimbare şi la distracţie. Mii de locuitori şi turişti, prezenţi la eveniment au sărbătorit Zilele oraşului Covasna, iar organizatorii le-au pregătit o serie de surprize, atât celor mici cât şi celor mari.

În cele trei  zile destinate acestei sărbători s-au desfăşurat două activităţi simultan, una referitoare la partea de spectacol, de show, cu terase în aer liber precum şi  târgul  de produse populare. Zeci de mesteşugari  din toate colţurile ţării au expus produse de uz casnic, obiecte de podoabă, articole de marochinărie şi îmbrăcăminte, jucării şi decoraţiuni interioare confecţionate din ceramică, lemn, metal, sticlă şi textile. Aglomeraţia de la târgul meşteşugarilor şi de la târgul cu bunătăţi reprezintă dovada clară că evenimentele au trezit interesul  covăsnenilor.

De asemenea, nu au lipsit din târg nici producătorii de cozonac secuiesc, veniţi din judeţul Harghita sau din alte localităţi ale judeţului Covasna. În fiecare an, de Zilele Covasnei, turişti sunt atraşi de bulzul tradiţional prăjit pe jar sau de langosul gătit chiar la faţa locului, sub ochiul cumpărătorului. Pofticioşii au avut posibilitatea să se delecteze cu  bulzul tradiţonal, cu preparate din carne, preparate la ceaun, prăjituri, langos cu smânână, cu caşcaval, cu dulceaţă sau cu ciocolată.

[slideshow id=22]

Programul destinat acestor zile a fost completat de instalarea unui parc de distracţii în centrul oraşului. Astfel, cei prezenţi la aceste manifestări, în mod special copiii şi cei tineri, s-au putut distra în maşinuţe, paraşute sau caracatiţe zburătoare, iar iubitorii de adrenalină au avut parte  de   maşinării  “pe măsura curajului lor” .

Nu au lipsit nici spectacole folclorice sau umoristice, demonstraţiile sportive  sau concertele. Cel mai aşteptat şi aplaudat concert a fost cel al trupei DJ Project la care sutele de spectatori au dansat şi au cântat.

Ziua de duminică a cuprins o serie de programe folclorice, culturale şi sportive. Tot ieri a fost pregătit  şi tradiţionalul bou la proţap, în centrul  oraşului. Seara, sărbătoarea s-a încheiat după concertele a altor patru  trupe şi spectaculosul foc de artificii.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail