Parcă ieri, un grup de pensionari – ofițeri, maiștri militari și subofițeri, în rezervă și în retragere din Ministerul Afacerilor Interne-, au hotărât să se strângă într-o Asociație, unde să-și promoveze  concepția despre muncă și viață, să găsească sprijinul camaraderesc, să petrecă timp liber împreună, să socializeze la o cafea sau un pahar de vin.

La 5 iunie se împlinesc 30 de ani de la acest moment. Între timp, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne ( ANCMRR din MAI), s-a dezvoltat atât numeric cât și din punct de vedere al activităților cu membrii săi, s-a afirmat ca un partener serios, de nădejde, în îndeplinirea obiectivelor asumate. Ne-am implicat ferm în viața comunităților din care facem parte, fiecare și împreună, să facem mai ușoare greutățile vieții și, mai ales, ale vârstei.

Filiala judeţeană Covasna s-a înființat tot atunci, iar din  anul 2013 are personalitate juridică proprie, conform Ordonanţei de Guvern nr 26 din 2000, privind asociaţiile şi fundaţiile. În prezent avem peste 250 membri, practic în fiecare localitate din județ.

De-a lungul întregii aceste perioade am colaborat bine cu toate Inspectoratele judeţene şi alte structuri MAI din judeţ. De asemenea s-a colaborat bine cu Asociaţiile similare provenite din alte domenii ale Sistemului de Apărare, Ordine publică şi Siguranţă Naţională, Asociaţia Naţională „Cultul Eroilor ”Regina Maria””, Agenţia Naţională Antidrog, ș.a.

Am fost o prezență permanentă la evenimentele comemorative, sărbători naţionale, ceremoniale militar religioase, manifestări culturale, educative sau de altă natură, Ziua de armă, Ziua Naţională,  organizate pe plan local sau național.

Cel puţin o dată pe an, am organizat și desfășurat întâlniri cu membrii filialei pe zone și în Conferința județeană, unde am discutat în legătură cu apariţia sau modificarea unor acte normative, în special cele care prezentau interes pentru noi ( pensii, asistenţă medicală, ş.a.). am socializat, am depănat amintiri și am făcut planuri pentru viitor.

Pe parcursul timpului, cei care s-au evidenţiat în activităţile noastre au fost răsplătiţi cu Diplome şi menţiuni.

Acum, la ceas aniversar, Biroul executiv al filialiei judeţene Covasna îi felicită pe membrii săi , le dorim tuturor sănătate şi împliniri alături de cei dragi.

LA MULŢI ANI dragi camarazi !

Preşedintele filialei jud. Covasna  a ANCMRR din MAI

Col ( r ), ing. Ivan Nicolae

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail