Vulpile au intrat în mai multe gospodării din comuna covăsneană Chichiș, provocând pagube.

Un cititor al ziarului nostru ne-a transmis că în satul Băcel, vulpile au dat iama prin gospodării și au furat găini.

Primarul comunei Chichiș, Sánta Gyula, a declarat ieri, pentru „Mesagerul de Covasna” că animalele sălbatice au făcut probleme nu doar oamenilor din  Băcel, ci și celor din Chichiș.

„Vulpile s-au înmulțit, mistreții (…) ne fac prăpăd recoltele (…). Vulpile chiar au venit și în satul Chichiș (…).  Ne confruntăm cu aceste probleme de cam o lună, o lună și jumătate. Orice pagubă trebuie anunțată la Primărie. Noi, la rândul nostru anunțăm Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi  (AJVPS), iar dacă paguba este mai mare, legea mă obligă ca în termen de 24 de ore să convoc comisia din care face parte AJVPS, Protecția Mediului și alte instituții ale statului, care să constate paguba. Oamenii să vină la Primărie dacă au astfel de probleme sau să meargă direct la AJVPS (…). ” – a transmis primarul Sánta Gyula.

Și un cititor din comuna Zagon ne-a scris că vulpea a intrat în gospodăria sa și i-a omorât trei păsări.

Contactați telefonic de către redacția noastră, reprezentanții Primăriei Zagon au declarat că nu au primit sesizări în acest sens și le-au transmis oamenilor ca dacă au astfel de probleme să se adreseze Primăriei.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail