În prezent, la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Sfân­tu Gheorghe îşi desfăşoară activitatea 2-3 de voluntari din Târgu Secuiesc, care ajută echi­pajele de ambulanţă în inter­venţiile zilnice.

Directorul Serviciului de Am­bulanţă, Tiberiu Poş­toacă, a pre­cizat că oricine doreşte să devină voluntar şi să ajute la salvarea de vieţi  omeneşti,  se poate înscrie la Departamentul de Servicii Ambulanţă al Spitalului  Jude­ţean „Fogalyan Kristof”. În cadrul acestor cursuri voluntatii învaţă să acorde primul ajutor, să transporte răniţii, să imobilizeze pacientul dacă prezintă diferite traumatisme, să acorde  îngrijiri elementare. De asemenea, cursanţilor le sunt prezentate  tehnici şi mijloace de supravieţuire.

Spre dezamăgirea sa, Tiberiu Poştoacă ne-a mărturisit că în alţi ani participau la cursuri şi câte  20 de persoane din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez, însă acum, datorită numărului mic de persoane inte­resate, cursurile nu pot fi ţinute cu regularitate.

Potrivit directorul Serviciului de Am­bulanţă, timpul mediu de ajungere la urgenţele majore în mediul urban este de 8 minute, iar în mediul rural este de 20 de minute.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail