În urma tragicului incident în care o tânără turistă a fost ucisă de un  urs, fostul ministru al Mediului, Tanczos Barna,  a lansat un apel vehement către coaliția de guvernare pentru a lua măsuri urgente în gestionarea populației de urși bruni. „Dacă votul oamenilor este foarte important pentru coaliția de guvernare, atunci și viața acestora trebuie să primeze,” a declarat fostul ministru. El a subliniat că acest incident tragic, precum și multe altele, ar fi putut fi evitate prin măsuri preventive corespunzătoare.

„Astăzi, o tânără, iubitoare de munți, și-a pierdut viața într-un atac de urs, din cauza lipsei de măsuri și asumării unor acțiuni concrete de prevenție din partea autorităților,” a continuat Barna, adresând condoleanțe familiei îndoliate și subliniind necesitatea urgentă a unor acțiuni decisive. „Câți trebuie să mai moară până vor avea curaj decidenții politici să ia măsuri prin care să protejăm viața cetățenilor față de pericolul real reprezentat de suprapopularea urșilor?”

Fostul ministru a criticat aspru coaliția de guvernare pentru oprirea implementării planului  UDMR de gestionare a populației de urși, care includea măsuri clare de prevenție. „Este inadmisibil și de neînțeles de ce coaliția de guvernare a oprit implementarea planului de măsuri complex al UDMR privind gestionarea populației de urs brun, care prevede măsuri clare de prevenție și trebuia pus în practică fără compromisuri.”

În concluzie, Tanczos Barna a subliniat că „Viața unei tinere trebuie să fie mai importantă decât frica de activiștii de mediu. Trebuie reintrodusă vânătoarea și trebuie evitate pierderile de vieți omenești.”

Un bărbat a sunat marți, 9 iulie, la 112, anunţând că o tânără împreună cu care se afla pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi, a fost atacată de un urs.

Salvamont Prahova a transmis după câteva ore că tânăra de 19 ani atacată de urs a fost găsită moartă.

https://ziare.com/

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail