Poziția de angajator sau patron nu a fost niciodată ușoară. În mod constant, angajații trebuie să aibă parte de satisfacție în câmpul muncii, pentru ca productivitatea să nu scadă și pentru a se simți apreciați. De aceea, pentru a clădi o echipă puternică și pentru a-ți fideliza angajații, ideal ar fi să le oferi o serie de beneficii. În cele ce urmează, vei afla mai multe tipuri de beneficii care pot fi oferite angajaților și prin care se transmite ideea că angajatorului îi plasă de bunăstarea lor.

Iată câteva beneficii care ar putea fi oferite angajaților, de-a lungul unui an

  • Există o serie de beneficii care pot fi oferite angajaților, tocmai pentru a se simți nu doar apreciați la locul de muncă, ci și pentru a le arăta că angajatorul se îngrijește de bunăstarea lor. Pentru a le arăta aspect, se poate opta pentru beneficiile tichetelor de masă de la Pluxee – valoarea unui singur tichet pe zi este de 35 de lei, acesta putând fi utilizat în supermarketuri, restaurante, hipermarketuri, dar și în unități alimentare. De altfel, pot fi utilizate și pentru comenzi online la diverse restaurante, iar soldul poate fi verificat oricând, la orice oră, prin intermediul aplicației Pluxee. Totodată, în aplicație se înregistrează tranzacțiile, iar beneficiarul poate vedea comercianții afiliați.
  • Pe de altă parte, un alt beneficiu care poate fi oferit din partea angajatorului este asigurarea medicală privată. Este tot o tipologie de beneficiu extrasalarial prin care angajatul poate să aibă parte de servicii medicale la un preț mai redus sau gratuitate la unele dintre analize. De exemplu, abonamentul medical se poate încheia prin firmă, cu o companie, iar beneficiarul va avea un card pe care va trebui să îl prezinte la vizitele medicale sau la programări și prin intermediul căruia va facilita de anumite servicii. De altfel, pe lângă abonamentul medical, angajatul ar mai putea primi și un abonament la bibliotecile digitale, fiind un mod prin care se încurajează dezvoltarea personală și lectura.
  • Nu în ultimul rând, angajații mai pot beneficia de decontarea transportului. Există business-uri mai mari (de la fabrici, până la diverse corporații) unde angajații au nevoie constantă de transport, motiv pentru care se poate opta și pentru acest tip de beneficiu. Este foarte util în cazul firmelor care au sediul în afara centrelor urbane. De asemenea, ar fi indicat să oferi și un program flexibil, dacă natura activității te lasă pe tine, ca manager, să iei o astfel de decizie. Un program flexibil ar putea reprezenta un plus, mai ales în cazul angajaților care sunt părinți și trebuie să petreacă mai mult timp alături de cei mici.

Pe lângă toate aceste beneficii, angajații ar mai putea primi și zile suplimentare la concediul de odihnă, în condițiile în care au vechime în câmpul muncii, în speță la compania la care lucrează, dar și dacă există performanțe în funcție de activitatea desfășurată. Însă, un asemenea beneficiu trebuie să fie stabilit încă de la bun început, pentru ca angajatul să cunoască acest aspect. Așadar, pentru ca angajatul să se simtă apreciat, superiorul său trebuie să se intereseze de bunăstarea sa, la locul de muncă, și să îi ofere anumite beneficii, pentru a-și dori să continue activitatea alături de echipă.

Sursă foto: Pexels.com

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail