Serie A este unul dintre cele mai iubite campionate din lume și nu este de mirare. Avem cluburi de mare tradiție ca AC Milan, Inter Milano sau Juventus FC. Avem cluburi de mare valoarea ca AS Roma sau SS Lazio. Însă la finalul zilei nu este vorba doar de cluburi ci și de jucătorii care joacă pentru ele.

 

Despre campionatul italian există stereotipul cum că ar fi prioritiza experiența peste tinerețe și că acolo vei găsi cei mai buni veterani. Ceea ce nu este neapărat fals, însă realitatea este că în acest moment în Serie A există mai mulți fotbaliști tineri pe care ar trebui să ții ochii. Cei care pariază pe Seria A sunt la curent cel mai probabil cu cele mai importante nume din campionatul italian.

 

Însă, dacă acesta e primul sezon în care te-ai hotărât să urmărești mai îndeaproape campionatul italian, iată de unde ar trebui să începi când vine vorba de tinerele speranțe

 

  1. Alessandro Bastoni

 

Bastoni are 23 de ani, dar joacă deja de trei ani la prima echipă a lui Inter. Chiar dacă acesta este practic al patrulea sezon la echipa mare, acum Bastoni a devenit în sfârșit un stâlp al apărării, iar Inzaghi a înțeles că trebuie să construiască echipa în jurul tânărului italian. S-a discutat în vară despre posibile oferte pe care le-ar fi primit Inter de la Tottenham sau Manchester United, însă realitatea este că echipa din Milano nu ar fi vrut să se despartă de Bastoni sub nicio formă pentru că milanezii știu ce jucător au la dispoziție. Bastoni va deveni cel mai probabil titular indiscutabil și la naționala Italiei în cel mai scurt timp. Un astfel de talent nu trebuie vândut, ci susținut pentru a-ți duce clubul la următorul nivel.

 

  1. Pierre Kalulu

 

Rămânem la fundași centrali și mergem în zona roșie din Milano, la marea rivală a celor de la Inter, AC Milan. Francezul Kalulu are parte de primul său sezon ca titular în tricoul Milanului după plecarea lui Alessio Romagnoli și demonstrează meci de meci de ce chiar merită această oportunitate. Sigur pe el în duelurile aeriene și cu o poziționare excelentă, Kalulu a dezvoltat un parteneriat excelent cu Fikayo Tomori, cumpărat definitiv de Milan în această vară de la Chelsea. Italienii au un ax central tânăr și dornic de trofee.

 

  1. Dusan Vlahovic

 

La 22 de ani, Vlahovic a venit la Juventus în condițiile în care avea un singur sezon bun în palmares. Toată lumea vorbea deja că ar putea să fie noul Piantek. Însă nu a fost cazul. Vlahovic a impresionat în prima sa jumătate de sezon și acum este pregătit să explodeze sub comanda lui Allegri ca titular la Juventus în prima sa stagiune full la Torino. Vlahovic va reuși fără îndoială să marcheze multe goluri în acest sezon, dar și pasele sale și felul în care va ține de minge avansat în teren fiind vor fi și ele elemente cheie pentru succesul său pe teren.

 

Iată, drept urmare, trei tinere talente pe care ar trebui să ții ochii în acest sezon.

 

sursa foto: unsplash.com

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail