Trei persoane din judeţul Covasna au fost reţinute de poliţişti, în urma unor percheziţii domiciliare, fiind bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigarete, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, în urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe sume de bani şi peste 5.000 de pachete de ţigarete netimbrate fiscal.

„Ieri, 24 mai, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Covasna, au efectuat 14 percheziţii domiciliare în judeţul Covasna, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigarete. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 – 2021, persoanele în cauză ar fi achiziţionat ţigarete provenite din străinătate şi le-ar fi comercializat în judeţul Covasna. În urma activităţilor desfăşurate au fost descoperiţi şi ridicaţi 61.260 de lei, 1.550 de euro şi 20.000 de forinţi, precum şi 5.193 de pachete de ţigarete de diferite mărci, care nu aveau timbre fiscale” , se arată în comunicat.

Un număr de 11 persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Covasna, în vederea audierii, iar faţă de trei persoane procurorul a emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

La activităţi au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, precum şi un câine dresat pentru detectarea tutunului din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Harghita.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale Covasna, al jandarmilor I.J.J. Covasna şi Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Braşov, precum şi al Biroului Vamal Regional Braşov.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail