Indiferent de autoturismul pe care îl conduci, calitatea uleiului de motor influențează durata de viață a autoturismului tău și numărul de kilometri pe care îl poți avea conducând o anumită mașină. Din punct de vedere tehnic, această componentă esențială trebuie să poată garanta nivelul de calitate pe care îl aduce autoturismului tău și să definească o anumită valoare aferentă performanței. Toate aceste aspecte pot fi verificate în urma unor teste de laborator, care atestă rezultatele astfel obținute. În același timp, clasificarea performanței este stabilită și în funcție de organismele internaționale care au drept scop dezvoltarea, publicarea și actualizarea constantă a specificațiilor și normelor în conformitate cu evoluția tehnologiei motoarelor. Rămâi alături de noi și descoperă tot ceea ce trebuie să știi despre uleiul de motor, pe parcursul rândurilor următoare!

Ce tipuri de uleiuri auto există pe piață?

La nivel general, în zilele noastre există trei categorii extinse de uleiuri de motor care sunt utilizate în funcție de autoturismul condus. Acestea sunt, pe rând, următoarele:

  • Ulei de motor sintetic – din ce în ce mai mulți șoferi se orientează spre uleiurile sintetice, datorită faptului că oferă un nivel ridicat de performanță. Spre deosebire de alte tipuri, acestea nu își pierd din proprietăți ca urmare a impactului căldurii pe parcursul verii și nici nu se îngroașă prea mult datorită temperaturilor negative. Din acest motiv, uleiurile sintetice protejează în mod corespunzător motorul, contribuind activ la curățarea suprafețelor interne. În același timp, acesta poate fi identificat deseori datorită etichetei „complet sintetic”;

Cum arată uleiul de motor din imaginea de pe site autopieseonline24.ro

  • Ulei de motor semi-sintetic – dispune de o cantitate crescută de aditivi sintetici, cu ajutorul cărora uleiul de bază se bucură de un nivel ridicat de performanță. De cele mai multe ori, se aseamănă destul de mult cu uleiul de motor sintetic;
  • Ulei de motor mineral – spre deosebire de celelalte tipuri de uleiuri auto, cel mineral nu are caracteristici la fel de bune. Acesta se îngroașă destul de mult la temperaturi scăzute și poate conduce la formarea unor depuneri ce pot afecta capacitatea motorului. Din punct de vedere tehnic, uleiurile minerale se obțin ca urmare a distilării petrolului. În momentul în care lucrează la temperaturi crescute, proprietățile acestuia sunt puse în pericol.

Ce tipuri de uleiuri de motor sunt cel mai adesea contrafăcute?

Pentru mulți dintre noi, alegerea uleiului de motor reprezintă o sarcină solicitantă. Nici nu este de mirare, întrucât calitatea acestuia este direct influențată de performanța lui. De foarte multe ori, uleiurile de motor importante sunt cele care ajung să fie contrafăcute, întrucât există o varietate destul de mare pe piață, de la numeroși producători.

Recomandarea noastră pentru tine este să achiziționezi doar de la producători renumiți în domeniu.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail