Timpul de aşteptare a candidaţilor pentru susţinerea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere a scăzut de la o lună la două săptămâni, ca urmare a ajutorului acordat de doi poliţişti din judeţul Bistriţa-Năsăud care au venit în judeţul Covasna pentru a suplini lipsa de personal de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

„Consider un succes activitatea de săptămâna trecută a specialiştilor de la Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SRPCIV), care împreună cu doi colegi din judeţul Bistriţa-Năsăud au reuşit să examineze 273 de absolvenţi ai şcolilor de şoferi, din care au fost admişi 167 (61%). Timpul de aşteptare pentru examen s-a redus astfel din nou la două săptămâni”, a menţionat prefectul Raduly Istvan, într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Din cauza deficitului de examinatori, anul trecut în municipiul Sfântu Gheorghe termenul de aşteptare pentru susţinerea probei practice ajunsese la 3 luni-3 luni şi jumătate, iar la Târgu Secuiesc între 4 luni şi 4 luni şi jumătate.

Pentru a reduce decalajul, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna a solicitat sprijinul colegilor din ţară, iar cu ajutorul a peste 20 de poliţişti din judeţele Vaslui şi Mureş au fost examinaţi la proba practică în jur de 570 de absolvenţi ai şcolilor de şoferi în lunile septembrie şi octombrie 2021.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail