Taxa de acces a autovehiculelor în zona turistică Şugaş Băi a fost eliminată de autorităţile locale, care au decis să suporte din bugetul local costurile pentru întreţinerea şi salubrizarea popasurilor şi spaţiilor de picnic.
Până acum, fiecare maşină care trecea de bariera aflată pe drumul spre Şugaş Băi era taxată cu trei lei.
„Sumele colectate din taxa de acces spre Şugaş Băi (…) erau utilizate pentru îngrijirea spaţiilor verzi, curăţarea şi întreţinerea locurilor de picnic în această zonă. Însă în prezent s-a ajuns în situaţia în care sumele colectate din această taxă să nu mai fie suficiente pentru acoperirea cheltuielilor, aşa că s-a renunţat la colectarea acesteia şi serviciul va fi plătit din bugetul local” , se arată într-o postare de pe pagina de internet a Primăriei.
Staţiunea Şugaş Băi, aflată într-o „căldare” a Munţilor Baraoltului, pe valea pârâului Şugaş, nu departe de municipiul Sfântu Gheorghe, a început să fie frecventată de tot mai mulţi turişti după ce autorităţile locale au cumpărat de la un om de afaceri braşovean mai multe obiective turistice lăsate în paragină, printre care un restaurant, o mofetă, o bază de tratament şi un mic hotel, pe care le-au reabilitat şi le-au reintrodus în circuitul turistic.
În urmă cu câţiva ani, Primăria Sfântu Gheorghe a investit peste 6,6 milioane de lei din fonduri europene şi din bugetul local pentru modernizarea staţiunii, din aceşti bani fiind realizat un teren de minigolf cu 18 piste, un teren de tenis, precum şi un teren pentru sporturi extreme care cuprinde o rampă de racing pentru ciclişti, o plasă pentru căţărat, o trambulină pentru copii, un cablu de acrobaţie, un parc de aventură cu tiroliene şi un perete artificial de escaladă înalt de 12 metri.
Baza de tratament a fost extinsă şi dotată cu băi galvanice, aparate de kinetoterapie, electroterapie, masaj, hidromasaj şi saună, iar în staţiune a fost amenajat şi un centru wellness prin proiectul „Drumul apelor minerale”, care e dotat cu două bazine, unul cu apă rece şi unul cu apă caldă, băi turceşti, saune finlandeze, spaţii de agrement şi o sală de fitness.
În staţiunea Şugaş Băi sunt puţine locuri de cazare, în schimb turiştii pot găsi locuri în hotelurile din municipiul Sfântu Gheorghe.
Departe de ambiţia de a concura cu staţiunile consacrate, Şugaş Băi aspiră la un loc pe harta turistică a ţării, dorindu-se a fi o destinaţie ideală pentru tineri şi amatorii de adrenalină.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES