O firmă de recrutare a anunţat lansarea unui șir de târguri de locuri de muncă, în localităţi covăsnene din mediul rural.

 Cel puțin un târg pe săptămână ar putea fi organizat în localități covăsnene și în special în cele din mediul rural, conform managerului firmei „Vendax”, Mihai Rizan. Acesta a declarat, pentru „Mesagerul de Covasna” că primele astfel de acțiuni sunt programate luni, 10 aprilie, între orele 15.00 -18.00, la Primăria Hăghig și marți, 11 aprilie, în același interval orar, la Primăria Belin.

„Târgurile vor fi organizate împreună cu Primăriile localităților respective. Colega noastră, Oana Bărzic, se ocupă de zona Covasna și a luat legătura cu mai multe Primării din județ. Noi planificăm să avem cel puțin un târg de locuri de muncă pe săptămână, în câte una dintre comunele covăsnene, dar și în municipiul reședință de județ, Sfântu Gheorghe. De ce organizăm aceste târguri în comune? Pentru că în general, astfel de activități se realizează în marile orașe, la care oamenii din comune nu au acces foarte facil. Poate că sunt oameni care nu au bani să plătească transportul, oameni care nu au motiv să vină în oraș și atunci, nu vin, dar cel mai important lucru este că vestea privind organizarea târgurilor de locuri de muncă derulate în orașe, de cele mai multe ori nu ajunge către cei din comune și poate că mulți dintre ei nici nu știu că se organizează așa ceva (…), chiar dacă există o promovare foarte puternică a acestor târguri.”- a spus Mihai Rizan.

Acesta a spus că oferta pe care firma sa de recrutare o va pune la dispoziția covăsnenilor, prin aceste târguri de locuri de muncă, este una foarte variată.

„Ca și locuri de muncă, noi suntem în contract, să spunem așa, cu două companii din Sfântu Gheorghe, iar în momentul de față purtăm discuții cu încă trei – patru companii din județul Covasna. Oferta este bogată, în prezent, pentru muncitorii necalificați sau pentru muncitorii calificați, adică în proporție de 80 spre 90% dintre locurile de muncă pe care le avem noi. Celelalte 10-15 procente se referă la posturi pentru personal TESA (din departamentul  Tehnic, Economic și Socio-Administrativ), ingineri, specialiști, tehnicieni. Domeniile sunt variate, începând de la industria textilă, industria ambalajelor, industria de panificație, industria alimentară…practic, încercăm să acoperim o mare parte din industria județului Covasna, astfel încât oamenii să aibă de unde alege (…)”- a spus Mihai Rizan.

Acesta a precizat că firma a organizat astfel de târguri – de locuri de muncă, în mai multe localități rurale, la nivelul județului Brașov.

Participarea la târg este gratuită

 Managerul firmei organizatoare a afirmat că participarea la târg este gratuită, la fel ca și partea de consultanță pe care o vor primi la fața locului.

„Participarea la aceste târguri este gratuită; consultanța și sfaturile din partea noastră vor fi oferite gratuit. De asemenea, oamenii nu vor trebui să achite niciun fel de comisioane sau taxe în momentul în care se angajează. Practic, ei nu vor avea nimic de cheltuit până la angajare. Contractul lor se va încheia direct cu angajatorul,  noi nu vom avea niciun fel de intermediere pe partea de angajare; noi suntem doar cei care căutăm oamenii, stăm de vorbă cu ei, vedem unde au locul de muncă potrivit, după care ei intră direct în contact cu angajatorul, semnează actele, negociază partea salarială și așa mai departe (…). În afara CV-ului (Curriculum Vitae – n.r.), în principiu, cei care participă și sunt aflați în căutarea unui loc de muncă, nu vor trebui să aducă alte documente. De cele mai multe ori, nici CV-ul nu este nevoie să îl aducă, pentru că îl vom completa împreună, pe loc, acolo (…). Pentru a participa la aceste târguri, practic, persoanele interesate nu au nevoie decât de un buletin.” – a spus managerul Mihai Rizan.

Firma de recrutare organizatoare va avea un punct de lucru, în curând, la Sfântu Gheorghe

 Acesta a menționat că firma „Vendax” are activitate în domeniul recrutărilor, din anul 2007, fiind înființată la Brașov, iar în curând va deschide un punct de lucru la Sfântu Gheorghe.

„Noi am decis să ne deschidem un punct de lucru în acest județ, să fim prezenți 100%, oamenii să ne poată accesa mult mai ușor, pentru că noi vrem foarte mult și să vedem oamenii față în față, să îi cunoaștem, să ne cunoască, să fim în mijlocul oamenilor cu care lucrăm. Noi, ca și firmă, suntem pe piață din 2007; anul acesta împlinim zece ani de activitate. Acoperim o gamă foarte largă de servicii în domeniul resurselor umane, inclusiv partea de dezvoltare organizațională și de dezvoltare personală pentru carieră, trainninguri (programe de pregătire), teambuilduing-uri (programe de formare vizând munca în echipă) și nu în ultimul rând, în ceea ce privește partea de recrutare. În ceea ce privește această parte, subliniez că ne dorim să îi cunoaștem pe oameni, să îi înțelegem și să le oferim ceea ce au ei nevoie, uneori chiar cu un risc din partea noastră, să spunem așa, în sensul în care noi ne dorim să nu îi trimitem pe oameni la un loc de muncă unde noi vedem că nu le place. Încercăm să găsim soluții pentru ca oamenii să găsească un loc de muncă de care să fie mulțumiți, să lucreze cu plăcere și să aibă o viață frumoasă și la locul de muncă, nu numai acasă.”– a spus managerul Mihai Rizan.

 

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail