Campania Visit Covasna Safe Place, iniţiată de autorităţile locale în vara acestui an, s-a dovedit a fi un succes întrucât a contribuit la atragerea turiştilor în zonă, dar, în acelaşi timp, a fost şi un model pentru alte judeţe din ţară, a declarat vineri, preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor.

„Nu am date exacte cu privire la creşterea numărului de turişti care ne-au vizitat anul acesta, dar cu siguranţă a fost un succes. A fost primul program de acest fel, după care au urmat şi alte judeţe, de exemplu judeţul Sibiu, care a venit la scurt timp exact cu acelaşi mesaj. Iniţial am avut 60 de parteneri în acest program, dar pe parcurs numărul a crescut. Din ce ştiu eu, după experienţa noastră şi de la firmele care lucrează în domeniul turismului, au fost foarte multe solicitări, un grad de ocupare foarte ridicat după ce s-au ridicat restricţiile impuse de situaţia epidemiologică. (…) Şi din experienţa mea personală spun acest lucru, am observat la Târgu Secuiesc, spre exemplu, că s-a triplat numărul cetăţenilor din diferite judeţe, Vrancea, Galaţi, judeţe din Moldova cu precădere, care au vizitat acest oraş. Vă spun că au fost de trei-patru ori mai mulţi decât, de pildă, anul trecut. Desigur, în perioada respectivă au fost restricţii de a ieşi din ţară sau de a intra în alte ţări şi atunci s-au axat pe turismul intern”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Consilierul pe probleme de turism al preşedintelui CJ, Godra Árpád, este de părere că acest trend se va mai păstra o vreme, iar turiştii vor evita structurile de cazare mari şi vor căuta locuri mai retrase sau spaţii de cazare mai restrânse, ceea ce poate reprezenta un avantaj pentru judeţul Covasna.

Campania Visit Covasna Safe Place, iniţiată de Asociaţia pentru Dezvoltare Turistică din cadrul Consiliului Judeţean Covasna, a evidenţiat unităţile de cazare şi alimentaţie care au luat măsuri suplimentare de siguranţă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Pentru a obţine certificatul „Safe Place”, acestea a trebuit să bifeze zece măsuri suplimentare de igienă, protecţie şi siguranţă pentru combaterea pandemiei, pe lângă cele obligatorii dispuse de autorităţi, printre acestea numărându-se utilizarea parţială a capacităţii de cazare, completarea online a formularului de check-in, atenţie sporită la dezinfectarea spaţiilor comune şi oferirea posibilităţii de servire a mesei în regim room-service.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail