Joi, 25 august, la ora 21:38, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat, prin sistemul 112, despre faptul că arde o şură din localitatea Bita.

La ora 21:40 un echipaj din cadrul Detaşamentului de pompieri Sf. Gheorghe s-a deplasat la faţa locului. În momentul sosirii echipajului ardea într-adevăr şura construită din lemn precum şi bunurile aflate în interior.

Având în vedere cantitatea mare de fân aflată în şură, aproximativ 20t, au mai fost solicitate încă trei echipaje de pompieri. Alături de aceştia au intervenit şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Reci şi Ozun care s-au evidenţiat prin eforturile depuse pentru localizarea, lichidarea şi evitarea propagării incendiului. La faţa locului s-a deplasat inclusiv primarul şi viceprimarul localităţii Reci.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă trăsnetul, au ars şura construită din lemn pe o suprafaţă de cca. 225 mp şi bunurile ce se aflau în interiorul acesteia (aproximativ 20t fân, cca. 5t grâu, cca. 3 mc scânduri, o moară electrică, cca. 50 stâlpi de stejar).

(sursa: ISU COVASNA)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail