Snaps Vocal Band

În cadrul festivalului „Transylvanian Dixieland”, iubitorii jazzului vor avea parte mâine, 13 august, de un regal al genului.

În cadrul primei ediţii a festivalului de muzică Dixieland, care va avea loc mâine, la ora 18, la Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, iubitorii muzicii vor avea ocazia să asculte ceva deosebit. Pe scenă vor urca formaţiile Snaps Vocal Band şi Minisnaps din Sfântu Gheorghe şi două formaţii din Ungaria. Pe lângă plăcerea de a asculta muzică bună, cei prezenţi vor putea gusta din tocăniţa preparată cu această ocazie şi totodată vor avea posibilitatea să ia parte la o degustare de vin.

Evenimentul este organizat de către Fundaţia Măceşul, în colaborare cu Muzeul Naţional Secuiesc şi cu Centrul de Cultură al Judeţului Covasna. Organizatorii  doresc ca festivalul să se ţină an de an şi să devină o tradiţie. Cunoscut sub numele de „jazz timpuriu” sau „Jazz New Orleans”, Dixieland este un stil stil timpuriu de Jazz care a fost dezvoltat în New Orleans, în anul 1920. Este cel mai vechi stil de muzică de jazz, combinat cu muzică de fanfară, marşuri, ragtime şi blues.

Formaţia Snaps Vocal Band este înfiinţată din anul 2005, din studenţi şi tineri profesori de muzică din Sfântu Gheorghe. Aceştia  au participat la multe festivaluri de muzică în ţară şi în străinătate, în septembrie urmând să plece la un festival coral din Sardinia.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail