Un seminar pe tema finanțării și dezvoltării antreprenoriale prin clusterizare are loc astăzi, la Brașov, în cadrul unui proiect derulat în 40 de țări – sub egida „Start up Europe Week”SEW (Săptămâna dedicată antreprenoriatului în Europa).

. .

Proiectul „Startup Europe Week (SEW)” –dezvoltat în cadrul inițiativei „Startup Europe” a Comisiei Europene – își propune, în principal, să pună în legătură reprezentanți ai ecosistemelor antreprenoriale din Europa și să îmbunătățească relația de colaborare dintre actorii acestor ecosisteme.

„Start up Europe Week” se derulează pe parcursul a cinci zile, în 40 de țări și peste 220 de orașe. În Brașov, evenimentul va fi marcat astăzi, printr-o conferință cu tema ”Soluții de finanțare și dezvoltare antreprenorială prin clusterizare”, al cărei co-organizator este firma de formare profesională și consultanță „Alchemy Consulting & Training SRL” și care se bucură de suportul Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Brașov,

„Evenimentul se va desfășura în incinta Camerei de Comerț și Industrie Brașov (str. M Kogălniceanu, 18-20), între orele 16.00-19.00, având ca scop prezentarea resurselor și oportunităților pentru startup-uri din Regiunea Centru, și identificarea principalelor provocări întâmpinate de antreprenori în transpunerea în practică a ideilor lor de afaceri. Vor fi prezentate și instrumente concrete de dezvoltare a afacerilor și de internaționalizare a acestora” – au transmis organizatorii.

Potrivit acestora, „reuniunea va avea un caracter interactiv, fiind centrată pe aspecte esențiale ale administrării afacerilor, oferind participanților ocazia de a pune bazele unui plan comun de acțiune, prin care autoritățile locale, instituțiile și organizațiile active în zona de business să poată veni în sprijinul startup-urilor din regiune.”
Participarea este gratuită, fiind condiționată de o înregistrare prealabilă (prin completarea unui formular online). Înscrierile s-au încheiat ieri după-amiază, la eveniment fiind așteptate 100 persoane din județele Brașov, Covasna și nu numai.

Agenda evenimentului

Evenimentul va începe la ora 16.00 – fiind deschis prin discursul co-organizatorului SEW Brașov –Sorin Peligrad.

Va urma un video de prezentare a evenimentului, după care se vor susține prezentări despre: oportunități de finanțare pentru antreprenori (moderatori: Ciprian Vișan – președinte A.O.A. Proinvest – și Lavinia Marin – coordonator teritorial Nextebank România), despre oportunități locale de dezvoltare antreprenorială din perspectiva administrației locale (moderator: Christian Macedonschi – consilier local), despre clustere – ca instrument modern și eficient de dezvoltare a afacerii (moderatori: Vajda Lajos – vicepreședinte al Asociației Române a Clusterelor ”Clustero” și un reprezentant al clusterului Agrofood „Țara Bârsei” ), după care va urma o prezentare a
rețelei Enterprise European Network (EEN) (prezentare susținută de Sorina Blejan – manager EEN în cadrul CCI Brașov), iar apoi va fi deschisă sesiunea de discuții.

În cadrul evenimentului se va putea discuta direct cu un ofițer de la Comisia Europeană, prin Skype, au menționat organizatorii.

Evenimentul este sprijinit și de Cluster agrofood „Țara Bârsei”, JCI Brașov – parte a rețelei internaționale JCI Impact Events – portal de evenimente; ”Loop Operations” – firmă de consultanță, HUB 1317 – primul hub din Brașov și ”Sano Bar” – Terasă- bar- restaurant cu produse naturale.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail