Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe se alătură campaniei naţionale „Artiştii pentru artişti”, iniţiată în anul 2002 de către Uniunea Teatrală din România (UNITER), cu scopul de a sprijiniri artistii retraşi din activitate.  

Conducerea teatrului, Anna Maria Popa a anunţat ieri că cea mai recentă producție a trupei din Sfântu Gheorghe, spectacolul „Leul Ra” va fi jucat pe data de 22 martie în cadrul campaniei „Artiştii pentru artişti”, încasările urmând să fie direcționate către Fondul de Solidaritate Teatrală.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul www.uniter.ro, din vânzarea biletelor de anul trecut, dar şi din donaţii, la nivel național s-a adunat suma de 91.200 lei, iar anul acesta peste 30 de teatre din București și din ţară și-au programat spectacole în cadrul acestei campanii.

„Suntem la mijlocul lunii martie, luna în care celebrăm Ziua Mondială a Teatrului, dar și faptele bune. Mulțumim pe această cale celor 33 de instituții de teatru din București și din țară care au programat – sub semnul solidarității de breaslă – spectacole ale căror încasari se direcționează către Fondul de Solidaritate Teatrală. Am rugat-o pe Dorina Chiriac să fie mesagerul acestui important demers social. Într-un mesaj emoționant și sincer, Dorina mărturisește adevarul – credința pentru fiecare artist: <<Retragerea din scenă înseamnă retragerea din viață.>>”, se arată pe site-ul UNITER.

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este un program anual constant al UNITER, iniţiat în urmă cu aproape 15 ani, cu scopul de a sensibiliza opinia publică în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de existenţă şi sănătate din toată ţară. Componenta solidarităţii teatrale este asigurată prin participarea artiştilor la realizarea unui spectacol de caritate, ce reprezintă punctul culminant al campaniei de strângere de fonduri şi, de asemenea, prin participarea instituţiilor de profil din România, ce colaborează cu UNITER pe tot parcursul anului.

Potrivit www.uniter.ro, dincolo de solidaritatea de breaslă, Uniunea Teatrală din România a încercat să dezvolte şi componenta de sensibilizare a opiniei publice prin atragerea de parteneri finanţatori, donatori, servicii, sponsorizări, – componentă ce a reuşit să se dezvolte în ultimii ani, astfel încât, programul „Artişti pentru artişti” se derulează în baza parteneriatelor deja stabilite.

Ioana Ardeleanu

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail