Peste 80% din populaţia municipiului Sfântu Gheorghe s-a recenzat în prima etapă a acestui proces, care s-a derulat on-line, situându-se pe primul loc în rândul municipiilor reşedinţă de judeţ din România atât din punctul de vedere al procentului persoanelor autorecenzate, cât şi al numărului de chestionare validate, a declarat joi, primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, organizarea, implicarea autorităţilor, dar şi conduita cetăţenilor au contribuit la obţinerea acestor rezultate foarte bune.

„Ceea ce vă pot spune cu certitudine este că municipiul Sfântu Gheorghe a terminat pe primul loc în ţară între reşedinţele de judeţ în ce priveşte numărul chestionarelor completate şi în ceea ce priveşte numărul chestionarelor validate. Deci, avem acum cifra de chestionare validate, este vorba despre 68,5% din populaţia oraşului, din populaţia estimată de Institutul Naţional de Statistică, ceea ce înseamnă că trebuie să găsim 31,5% din numărul populaţiei în această a doua perioadă de recenzare care a început fizic ieri”, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a precizat că în municipiul Sfântu Gheorghe vor fi pe teren un număr de 25 de recenzori şi a făcut apel către cetăţeni să fie cooperanţi.

„Deci, începând de ieri recenzorii au început să caute acele familii şi persoane care nu s-au autorecenzat. Conform softurilor, pe tablete apare fiecare locuinţă care a nu fost recenzată. În acest moment, în Sfântu Gheorghe sunt 25 de recenzori care efectuează această activitate, iar rugămintea mea este să fie primiţi. Au legitimaţii, deci trebuie să se legitimeze. În cazul în care nu găsesc acasă pe cineva, lasă la intrarea în locuinţă un fluturaş cu numărul de telefon al recenzorului sau al recenzorului-şef din cartierul respectiv şi pot lua legătura cu persoana respectivă, să stabilească o zi şi o oră ca să se poată întâlni. După cum ştiţi, conform legii este obligatoriu pentru toată lumea să participe la recensământ, deci nu poate fi refuzat (…) Ca sociolog cred că fiecare stat poate să facă politici publice sănătoase dacă are informaţii corecte (…) Recensământul e un moment important în viaţa unui stat, în viaţa unui oraş. Pentru mine e important să ştiu ce caracteristici demografice au persoanele care trăiesc în oraşul pe care îl conduc (…) Eu am vorbit, cred, despre recensământ mai mult decât orice alt primar de reşedinţă de judeţ din ţară” , a mai afirmat primarul Antal Arpad.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Sursa foto. www.sfantugheorgheinfo.ro

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail