Anul acesta, la Sfântu Gheorghe are loc cea de-a 26-a ediție a evenimentelor culturale dedicate Zilelor Sfântu Gheorghe. La fel ca în anii precedenți, în cadrul acestui eveniment, în perioada 28-30 aprilie va fi organizat și târgul meșteșugarilor, prin colaborarea Asociațiilor Transylvanian Life and Heritage și Popoartcov.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sfântu Gheorghe, târgul se va extinde din strada Gróf Mikó Imre, spre strada 1 Decembrie 1918, și din Piața Sfântu Gheorghe, spre strada Oltului.

Participarea la târg se va putea face fie în corturi proprii, cu dimensiuni de 3×3 metri, în cazul străzii 1 Decembrie 1918, sau în cortul asigurat de către organizatori, cu o suprafață de 2 metri pătrați, în cazul străzii Gróf Mikó Imre, iar participanții vor putea participa doar cu produse tradiționale proprii.

Artizanii, meșteșugarii și meșterii populari, persoane fizice (asociații, fundații, întreprinderi), se pot înscrie în perioada 8 martie – 7 aprilie, printr-un e-mail la adresa: [email protected], în care să menționeze numele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail, ocupația, și să atașeze o copie a certificatului de înregistrare a societății, și trei fotografii ale produselor tradiționale cu care doresc să participe. De asemenea, aceștia trebuie să menționeze cortul în care aleg să își prezinte produsele. Taxa de participare pentru cele trei zile este de 100 lei/participant, iar organizatorii anunță că numărul locurilor este limitat.

Candidații vor fi înștiințați în legătură cu participarea în cadrul târgului până pe data de 12 aprilie, prin e-mail.

Informații suplimentare pot fi obținute de la reprezentanții Asociației Transylvanian Life and Heritage, Gál Andrea, tel.: 0749 256 805; și Várallyay Réka, tel.: 0724 519 924; sau de la reprezentantul Asociației Popoartcov, Veres Ferenc, tel.: 0722 370 096.

Ioana Ardeleanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail