Un şarpe exotic, „fugit de acasă” în urmă cu aproximativ două luni, a fost găsit şi înapoiat proprietarei acum două zile.

La sfârşitul lunii august, dintr-un anunţ postat pe stâlpii din zona străzilor Nicolae Iorga – Crângului am aflat că  animalul de companie a fost pierdut de proprietara lui. Mai precis, aceasta ne-a spus că „prietenul” necuvântător a ieşit din acvariu, a „evadat” din apartament, de la etajul 1, pe fereastra deschisă, şi a ieşit la o plimbare.

O plimbare lungă de aproximativ două luni, care s-a terminat în urmă cu două zile, când, un tânăr care locuieşte în zonă l-a găsit, şi l-a înapoiat proprietarei.

Tânărul ne-a povestit că a găsit reptila în cartierul în care aceasta s-a pierdut. „Eram în casă, am auzit zarvă afară şi m-am uitat pe geam să văd ce se petrece. Vecinii găsiseră un şarpe mare, îl înconjuraseră şi se pregăteau să îl omoare. Atunci, am ieşit afară, am luat şarpele şi l-am pus într-o găleată”, ne-a povestit Sebi, tânărul care a salvat reptila de la moarte.

Gândindu-se că ar putea fi vorba de „animalul de companie” pierdut în vară, acesta a luat numărul de telefon al proprietarei din articolul publicat în ziarul nostru, în urmă cu două luni, a sunat-o şi, astfel, „fugarul” a ajuns acasă.

Curioşi să aflăm care a fost reacţia proprietarei, când a aflat că şarpele a fost găsit, am luat legătura cu ea, iar aceasta ne-a spus: „Am primit un telefon şi mi s-a spus că au găsit şarpele. Nici nu mi-a venit să cred când am auzit. Nu mai aveam nicio speranţă că-l voi găsi sau că măcar mai este în viaţă, în condiţiile în care vremea s-a răcit destul de mult iar şerpilor le place căldura, dar iată că Malcolm (numit după actorul american faimos, Malcolm McDowell) a revenit acasă.  Acum e doar cam slab, dar în rest se pare că e sănătos, deşi nu m-a recunoscut”.

Şarpele, din specia Elaphe Carinata, care provine din Asia de Sud-Est, are peste un metru lungime, este de culoare negru cu galben şi a fost cumpărat în 2005, pe când era cât un deget, din Budapesta.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail