Un loc 3 și trei locuri 5 sunt rezultate remarcabile obținute de sportivii CSM Sfântu Gheorghe la Campionatele Europene de Ju-Jitsu 2023, pentru categoriile de vârstă U16 (juniori II), U18(juniori I) și U21(tineret), desfășurate în Franța, în perioada  09 – 12 martie a.c.

La aceste campionate la care au participat 870 de sportivi din 27 țări, CSM Sfântu Gheorghe a fost reprezentat de 4 sportivi de valoare, componenți ai Lotului României de Ju-Jitsu. Rezultatele obținute de sportivii căvăsneni sunt  următoarele: Lungu Brianna – Andreea Locul III medaliată cu bronz la categoria -57 kg.U16 ani (juniori II) proba de Fighting, Pavel Denis Locul V la proba de Fighting U21 ani (tineret), categoria -56 kg., Boieriu Radu Locul V la proba de Fighting U18 ani (juniori), categoria +81 kg. și Stănciuleasa Adrian-Claudiu Locul V la proba de Fighting U16 ani (juniori II), categoria -55 kg.

Federația Română de Arte Marțiale, reprezentată de sportivii din Departamentului de Ju-Jitsu au participat la 96 probe de concurs unde au cucerit 13 medalii de aur, 12 medalii de argint și 15 medalii de bronz, competiția s-a încheiat cu un rezultat excepțional pentru România. Țara noastră a ocupat în finalul concursului locul II pe națiuni, din 27 state participante, după echipa Greciei, podiumul a fost completat de reprezentativa țării noaste România și Franța pe locul III.

„Evoluția sportivilor CSM Sfântu Gheorghe a fost una foarte bună la aceste campionate europene, cu meciuri câștigate, unde au participat pe bani lor cu o finanțare minimă din partea Federației Române de Arte Marțiale, fără antrenori cu care se pregătesc zi de zi aceștea ne putând participa din cauze financiare.

Mulțumim pe această cale părinților acestor sportivi care au susținut financiar deplasarea acestor sportivi la Campionate Europene și Federației Române de Arte Marțiale Departamentul de Ju-Jitsu, care a acoperit o parte din taxele de participare pentru acești sportive”, a transmis antrenorul CSM, Petru Oltean.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail