WIZZ AIR este cea de-a doua companie de linie care operează pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav!

Din data de 2 august, WIZZ AIR a început zborurile pe ruta Londra – Braşov – Londra, prima cursă fiind zborul W9 4457 Londra/Luton – Brașov, care a aterizat la ora locală 11:30 având la bord 210 pasageri. 50 de minute mai târziu, aeronava a decolat spre Londra cu 180 de pasageri.

WIZZ AIR va asigura curse regulate între Londra şi Braşov cu trei frecvenţe pe săptămână, după următorul program:

Lunea:

Londra (LTN) 07:00 – Braşov (GHV)12:05

Braşov (GHV) 12:55 – Londra (LTN) 14:10

Miercurea:

Londra (LTN) 06:25 – Braşov (GHV) 11:30

Braşov (GHV) 12:05 – Londra (LTN) 13:20

Vinerea:

Londra (LTN) 06:40 – Braşov (GHV) 11:45

Braşov (GHV) 12:40 – Londra (LTN) 13:55

Începând cu data de 2 septembrie WIZZ AIR va operaţionaliza şi ruta Dortmund – Braşov – Dortmund, cu două frecvenţe săptămânale, sâmbăta şi marţea.

„Este un moment istoric pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Avem o nouă companie, WIZZ AIR, care de astăzi a început operarea zborurilor de la Braşov pe ruta Londra/Luton. Ne bucurăm că din septembrie WIZZ AIR va lansa şi zborurile spre Dortmund şi sperăm că în viitor vor fi operaţionalizate şi alte destinaţii cerute de locuitorii judeţului Braşov şi ai celor din judeţele învecinate. Suntem încrezători în potenţialul aeroportului şi ne dorim un parteneriat de lungă durată cu WIZZ AIR, pe care o aşteptăm să-şi stabilească baza pe Aeroportul Braşov”, a spus Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

Londra este destinaţia numărul 1 pentru România din punctul de vedere al cererilor, iar în momentul de faţă Braşovul este legat prin două curse de aeroporturile capitalei Marii Britanii, cea operată de DAN AIR pe Gatwick şi cursa WIZZ AIR spre Luton.

Alexandru Anghel a precizat că „ne menţinem angajamentul să aducem la Braşov cât mai multe companii şi destinaţii, deoarece în momentul în care sunt mai mulţi operatori aerieni, avem şi preţuri competitive. Competiţia între companii generează preţuri bune inclusiv pentru pasageri şi ne dorim să creştem numărul de curse şi de pasageri. Continuăm demersurile de a aduce noi operatori şi noi destinaţii, şi suntem încrezători în potenţialul aeroportului pe termen scurt, mediu şi lung. Pe măsură ce vom concretiza discuţiile, vom anunţa alte companii aeriene şi alte destinaţii”.

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav cunoaşte o creştere constantă a traficului.

În luna iulie, prima lună completă de operare, au fost în total 10.044 de pasageri care au trecut prin porţile sale. Data de 2 august consemnează cel mai mare număr de pasageri înregistraţi într-o zi la Braşov, până în momentul de faţă: 825!

În privinţa unor noi destinaţii certe, conducerea DAN AIR i-a confirmat directorului AIBG intenţia de a deschide rute spre Paris, Dubai şi Oslo. Budapesta este şi ea o destinaţie pentru care există certitudinea deschiderii zborurilor, începând cu această toamnă.

Sursa: https://transilvania365.ro/

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail